“RAT” SUSJEDA: Seul za nove, oštrije mjere protiv Sjeverne Koreje

Predsjednica Južne Koreje Park Geun-hye
Predsjednica Južne Koreje Park Geun-hye

Park Geuen-hye, predsjednica Južne Koreje zalaže se za posve drugačiji pristup kako bi se Sjeverna Koreja odvratila od svog programa razvoja nuklearnog oružja. Traži beskompromisni, odlučni odgovor na sve provokacije službenog Pjongjanga.

Rekla je to Geuen-hye u obraćanju južnokorejskom parlamentu. Dodala je i kako su građani Južne Koreje postali tijekom godina već “imuni” na prijetnje svojih sjevernih susjeda. Odlučna je u ideji kako valja prema Sjevernoj Koreji zauzeti odlučniji stav.

 

Seul je već učinio jedan potez kad je obustavio rad zajedničkog industrijskog kompleksa Kesong u Sjevernoj Koreji. Na to je Pjongjang reagirao vrlo oštro.

 

“Postalo je jasno da postojećim sredstvima i dobrom voljom ne možemo slomiti želju Sjeverne Koreje da razvija nuklearno oružje”, rekla je Geuen-hye, kako prenose svjetske agencije, i nastavila:

“Vrijeme je da pronađemo teneljno rješenje da bi se postigla praktična promjena u stavu Sjeverne Koreje, te da pokažemo hrabrost u primjeni tog plana u praksi.”

Podsjećajući na nuklearne probe i lansiranje rakete dugog dometa, što je učinila Sjeverna Koreja, Geuen-hye je poručila:

“Naša vlada će poduzeti oštrije i efikasnije mjere da bi Sjevernu Koreju primorala da shvati da ne može preživjeti sa svojim nuklearnim programom i da će on samo ubrzati kolaps tog režima.” (m. v.)

 

 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!