RAPSODIJA DINAMA: Pet golova u mreži Rijeke – tri Oršića

Derbi 15. kola Prve HNL na Rujevici su igrali Rijeka i Dinamo, koji je vodeći i ima bod više i dvije utakmice manje od Hajduka.

Nakon ispitivanja snaga i igre od gola do gola Dinamo je opasno zaprijetio u 10. minuti. Svi su mislili da će dodati kada je Moro opalio iz daljine, s gotovo 30 metara, ali je greda spasila Rijeku. Dinamo potom opasniji, Rijeka nervozna. A onda Ivanušec iz gužve u 14. minuti pogađa za 0:1.

Dinamo dalje opasan, Rijeka pokušava kontrama. Dinamo igra sjajno. Stalno opasno napada. Onda u 14. minuti prekrasan udarac Petkovića i opet greda! Rijeka živi opasno. I onda u 18. minuti 0:2. Pogađa Oršić. Ubacio je Kadzior, a Oršić iz prve u letu povisio na 2:0. To je njegov 14. gol ove sezone u 20. nastupu.

rijeka, dinamo

Dinamo i dalje u naletu. Igra sjajno. I u 20. minuti već je čudesnih 0:3! Petković je opet pokazao kakav je majstor i u fenomenalnom je stilu petom uposlio Stojanovića koji prebacuje vratara Rijeke. A u 26. je već 0:4. Pravi potop Rijeke. Opet je zabio Oršić. Rijeka se otvorila i dala sve u napad, lopte se dokopao Moro i dugom loptom našao Oršića koji je bio oči u oči s Prskalom, elegantno ga zaobišao za 0:4.

U 41. minuti opet velika prilika za Oršića za 0:5, ali pucao je pokraj gola.

Kod Rijeke umjesto Kvržića u drugom poluvremenu ulazi Tomečak. U 50. prilika za Rijeku. Mamić je ubacio, ali je Čolak zakasnio stići do lopte i ugurati je u mrežu.

Dinamo umiruje igru, taktički se povukao, ali i napada… Rijeka onda pokušava iz kontri. U jednoj takvoj velika prilika u 65. minuti, istrčao je Livaković, Escoval je proigrao Gorgona, a on lobao Livakovića. Lopta je išla u gol, ali je spasio Leovac s gol-linije.

A onda sjajna akcija u 70. minuti i treći zgoditak Oršića za velikih 0:5. Majer je gurnuo do Stojanovića, a on je pronašao Oršića na drugoj vratnici za 5:0! To je Oršićev 16. gol u 20 utakmica ove sezone, a ovo mu je treći hat-trick u karijeri!

RIJEKA: Prskalo – Kvržić, Escoval, Župarić, Mamić – Halilović, Lepinjica – Lončar, Andrijašević, Gorgon – Čolak

DINAMO: Livaković – Leovac, Perić, Dilaver, Stojanović – Moro – Oršić, Olmo, Ivanušec, Kadzior – Petković