RAKETIRAN ZMIJSKI OTOK: Ukrajina optužuje Ruse za krađu žita

Velik broj civilnih žrtava ostao je iza raketnog napada na Odesu, a ruske snage raketirale su i Zmijski otok, dok Ukrajinske vlasti upozoravaju na krađu žitarica.

Izvor; Media servis

Mediji javljaju da je 21 ubijena osoba tragična posljedica jučerašnjih raketnih napada ruskih snaga na područje južnog ukrajinskog grada Odese. Među ubijenima je i dvoje djece.

Krstareći projektili ispaljeni su sa jednog od ruskih borbenih zrakoplova, a pogodili su stambenu zgradu i rekreacijski centar. Napad je došao u tjednu kada su ruske snage pojačale napade dalekometnim projektilima poput onoga na trgovački centar u Kremenčuku.

Inače ruske snage raketirale su sumpornim projektilima strateški važan Zmijski otok samo dan nakon povlačenja s njega , kojega su nazvale potezim dobre volje. Od ostalih događaja Ukrajinske vlasti zatražile su zadržavanje broda koji je ukrcao 7000 tona žita u ukrajinskoj luci Berdjansk pod ruskom okupacijom i sada je pred turskom obalom.

Predstavnik ruskih okupacijskih vlasti rekao je da je žito namijenjeno “prijateljskim zemljama”. A nakon brojnih izjava ruskih dužnosnika o NATO savezu i eskalaciji sukoba, zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Aleksandar Gruško izjavio je kako Rusija ne planira napasti nijednu članicu NATO-a i da bi tako nešto samo “bolesnici mogli smisliti”.