RAJKO OSTOJIĆ PODNIO OSTAVKU: Evo koje su sve promjene u SDP-u

Prije prve sjednice Predsjedništva SDP-a, koju je sazvao novi predsjednik stranke Peđa Grbin, u kratkom pismu SDP-ovcima Rajko Ostojić je objavio da svoj saborski mandat stavlja u mirovanje.

Time se automatski povukao s dužnosti potpredsjednika stranke.

Ostojić je u pismu čestitao Grbinu na izboru za predsjednika stranke, no isto tako je podsjetio: “Također je svima poznato kako naš novoizabrani predsjednik nije bio moj izbor za predsjednika SDP-a Hrvatske kao što ja nisam njegov za potpredsjednika Sabora”, napisao je Ostojić, kako prenosi N1.

Mandat je stavio u mirovanje do završetka lokalnih izbora 2021., a predložio je da se za potpredsjednika(cu) Sabora umjesto njega imenuje nekoga tko je sudjelovao u utrci za šefa stranke.

Predsjedništvo će Peđu Grbina predložiti za predsjednika Kluba zastupnika SDP-a. U Saboru bi, doznajemo, trebalo biti još kadrovskih promjena. Tako bi nova potpredsjednica Sabora trebala biti Sabina Glasovac.

Bit će promjena i u tri saborska odbora u kojima SDP ima predsjednike ili potpredsjednike. Šef Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost više neće biti bivši tajnik stranke Nikša Vukas, nego Siniša Hajdaš Dončić.

Predsjednik Odbora za međunarodnu parlamentarnu suradnju više ne bi bio Erik Fabijanić. Mjesto bi preuzeo Arsen Bauk. Na čelu Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku sad je Renata Sabljar Dračevac, a ubuduće bi to trebala biti Mirela Ahmetović, doznaje Dnevnik.hr.

Komentiraj