RADNIČKA FRONTA: Nudimo pomoć radniku koji je razbio šefov auto zbog neisplate plaće

Radnička fronta je putem društvenih mreža i priopćenja za medija pozvala radnika kojem nije isplaćivana plaća ili nekoga tko kontaktira s njim da im se obrate za besplatnu pravnu pomoć.

Smatraju kako ne treba moralizirati nad činom počinjenim iz očaja već da treba prvenstveno osuditi praksu neisplate plaće, odnosno zaštititi ovog radnika, a ubuduće spriječiti slične slučajeve.

Podsjetimo, na zagrebačkom Črnomercu je jučer u popodnevnim satima radnik kojem više mjeseci nije isplaćivana plaća oštetio šefov automobil udarcima sjekire. Pri razbijanju automobila je pazio da ne ozlijedi prolaznike pa je tako jednog starijeg čovjeka upozorio prije prvog udarca sjekirom.

Potom je sjeo i u miru dočekao policiju koja ga je odvela sa sobom. U Radničkoj fronti se pitaju kada će se ovako promptno reagirati na neisplate plaće te pozivaju sve koje muči isti problem da im se jave.

Njihova Facebook objava na ovu temu je u malo vremena skupila puno lajkova, dijeljenja i komentara podrške. Iz RF-a iznose kako se nadaju da će im se radnik što prije javiti kako bi mu na vrijeme pružili pravnu pomoć.