RADIMIR ČAČIĆ: Bio sam branitelj, na sjeveru ih nisam vidio, kakvi HOS-ovci?

Radimir Čačić, predsjednik Reformista međunacionalne odnose u Hrvatskoj posljednjih 15 godina opisao je kao “katastrofalni povratak s Karamarkom u duboku crnu prošlost” i nešto treptaja ranije u vrijeme mandata premijerke Jadranke Kosor i premijera Zorana Milanovića i Ive Sanadera.

“Ovo što radi Plenković, na puno je kvalitetnijem tlu. Ima kvalitetnu podršku Milanovića, a Pupovac je oduvijek razumio o čemu je riječ, ali nije imao sugovornika”, kazao je Čačić, za N1.

Čačiću smeta izraz “suživot sa Srbima”. “Kakve ima veze ‘suživot’ sa Srbima!? Pa, oni su građani ove zemlje”, istaknuo je da je riječ zapravo o “životu”.

Konačno se osvrnuo i na HOS, ulogu u ratu i ulogu u miru.

“Ja sam, eto, bio branitelj, ja ih na sjeveru nisam vidio. Kakvi HOS-ovci!? Jedva da smo znali da postoje. Bili su hrabri, mnogi nisu bili ideološki zadojeni, mnogi nisu imali pojma što je ideologija”, rekao je, ali je i naglasio da danas “to treba sankcionirati i jednom zauvijek presjeći”:

“Danas biti zarobljenik takvih skupina, takvih frustriranih pojedinaca, koji stoje na bolesnim temeljima, to nema smisla.”

 

Komentiraj