PUPOVAC O MILANOVIĆU: Predsjednik olako pljuje po ljudima i olako odlikuje ljude

O izjavama predsjednika Zorana Milanovića danas se oglasio Milorad Pupovac, kojeg je predsjednik žestoko kritizirao.

O Milanovićevoj izjavi da je prljavi Hrvat kaže: “Znamo mi što to znači. Tu prljavštinu nećemo dirati. Ona je kao neka stvar kad je taknete”.

Komentirao je i predsjednikovu izjavu o obitelji Zec.“Ta izjava je mogla biti rečena samo od nekoga tko je iznimno bešćutan ili iznimno manipulativan s ciljem da se dopadne ljudima koji nemaju nikakvu svijest što se događalo ljudima poput porodice Zec. Ne bi me čudilo da Zoran Milanović odluči dodijeliti još neko odlikovanje onima koji su ubili obitelj Zec ili možda predsjedničke mirovine”, rekao je kako prenosi N1.

Pupovac kaže da je Milanović dosad pokazao da je štošta kada reći, ali i učiniti.

“Njegov odnos prema zločincima i zločincima dosad je pokazao da je to u stanju učiniti. Predsjednik olako pljuje po ljudima i olako odlikuje ljude. Takvog nema nitko. Niti je imao ikada itko. Ni u Europi, a ni šire od Europe. Predsjednik je alergičan na prljave, a kako sam ja jedan od tih i jedan od takvih onda je vjerojatno to razlog. Svejedno. Kad kaže prljav Hrvat, mi znamo što to znači”, rekao je.

Pupovac ističe da dosad nije govorio o predsjedniku.

“Za mene je to mjesto prazno. Tamo se uselio netko tko ne zna što je predsjednik i kako se ponaša predsjednik. I kako čuva dostojanstvo zemlje, nacije i kako čuva ono što mu je sveta dužnost, a to je stabilan ustavni poredak zemlje. Mir u zemlji, tolerancija u zemlji i odustvo vrijeđanja i mržnje u zemlji. Takvog predsjednika mi u predsjedničkim dvorima nemamo ovog trenutka”, kazao je.

Napomenuo je da su čuli i Milanovićeve izjave u Jasenovcu o genocidu nad Srbima.

“Čovjek se naprosto igra, pametuje nad stvarima nad kojima pametan čovjek šuti. Ne pametujem nikome, klanjam se žrtvama”, rekao je.