PULJAK O IMENOVANJU: Napravili smo to da zaštitimo javni novac

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak također ima problema oko imenovanja. U upravno vijeće gradske ustanove zadužene za upravljanje sportskim objektima također je imenovao osobu bez obećanog javnog natječaja.

Izvor: Media servis

‘‘Ovdje se ne govori o zapošljavanjima. Ovdje govorimo o nadzornim odborima i upravnim vijećima javnih institucija i trgovačkih društava. To nisu zapošljavanja i za njih ne postoji obaveza javnog natječaja uopće. Mi ćemo sljedeći tjedan raspisati javni poziv na koji ćemo pozvati ljude da se jave i zatim ćemo sa svojim partnerima u Gradskom vijeću odabrati one ljude za koji mislimo da su najprimjereniji da sudjeluju u upravljanju gradskih tvrtki i javnih institucija‘‘, rekao je Puljak.

A svoju odluku o imenovanju i bez javnog poziva ovako je obrazložio:

‘‘Ono što smo napravili za jednu instituciju ovdje, napravili smo zato što smo imali slučaj u kojem je bio ugrožen javni interes i javni novac. Mi ćemo, ako se dogodi sličan takav slučaj u ovom tranzicijskom periodu dok to ne imenujemo, isto tako ćemo napraviti zbog toga da bismo zaštitili javni interes i javni novac‘‘.