PUKLA CIJEV U ZAGREBU: Zatvoren promet u Strojarskoj i na križanju Držićeve i Branimirove

Zbog puknuća cjevovoda na Aveniji Marina Držića zatvoren je sav promet u Strojarskoj ulici te na križanju Ulici kneza Branimira i Avenije Marina Držića u smjeru juga.

Tramvaji linija 5, 6, 7 i 8 prometuju izmijenjenim trasama, a uvedena je izvanredna autobusna linija Zapruđe – Vukovarska.

“Zbog puknuća cjevovoda na Aveniji Marina Držića, privremeno je zatvoren promet u Strojarskoj ulici te na križanju Ulice kneza Branimira i Avenije Marina Držića u smjeru juga. Tramvaji linija 5, 6, 7 i 8 prometuju izmijenjenim trasama. Uvedena je izvanredna autobusna linija Zapruđe-Vukovarska”, navode iz Zagrebačkog Holdinga.

Hrvatski autoklub izvijestio je jutros da je zbog poplavljenog kolnika velika kolona vozila i zastoj Avenijom Marina Držića, između Slavonske avenije i Branimirove ulice, izvijestio je Hrvatski autoklub.

Na mjesto događaja stigao je i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, koji je rekao:

“Ovo je drugi magistralni cjevovod koji je pukao. Star je oko 60 godina. Moramo cijelu vodoopskrbnu mrežu u Zagrebu modernizirati i obnoviti.

Moramo uložiti dvije milijarde kuna u idućih 7 do 8 godina kako bismo modernizirali sustav i smanjili gubitke koji su sada 50 posto”, rekao je gradonačelnik, te dodao:

“Vodoopskrba i odvodnja i Zagrebački holding će provesti istragu o puknuću cijevi, kako bi se isključila mogućnost ljudske pogreške. Radit će se i forenzika cijevi”.