PUHOVSKI O ĐURĐEVIĆ: Mogla je biti izabrana, ali predsjednik i premijer su se odlučili potući

Gostujući na N1 televiziji politički analitičar Žarko Puhovski komentirao je hoće li biti treće sreće u izboru novog predsjednika Vrhovnog suda, mogu li se predsjednik i premijer dogovoriti.

“Očito su u ovom trenutku šanse jako male. Oni su se odlučili potući, sad to to rade malo tiše i pristojnije, ali napetost je i dalje jako velika. Problem je u tome što predsjednik Republike, a dijelom i predsjednik Vlade ne obavljaju funkciju u tome da omoguće funkcioniranje sustava. Sustav ne funckcionira”, rekao je Puhovski za N1.

“Gospodin Mrčela će moći produžiti mandat, kome, sebi. To je čista privatizacija, on nije kriv za to. To se meni za Vrhovni sud ipak čini malo nezgodnim, a da ne kažem da se njega ne može smijeniti. Da ne govorim o tome da gospodin Mrčela ima jedno desetak strašno važnih domaćih i stranih funkcija, tko zna kako će se to obavljati. Čovjek sam sebi drži mandat i to bezgranično. To je nešto zbilja neobično i našli smo se u petlji jer su zakoni loše pisani i zato što se nije mislilo na to da će se ova dvojica pohvatati na tako dugi rok”, rekao je Puhovski.

“Ja sam uvjeren da se s dva telefonska razgovora moglo dogovoriti da ona bude prihvaćena. Ona se ne može baviti time je li Milanović obavio svoje predzadaće, to nije njezin posao. On je nju pozvao, ona je prihvatila, onda su je počeli tući na različite načine. Tuku je ne samo zbog nje, nego zbog njega. Tukli su je jer je onajedna prvorazredna kandidatkinja koja nije korumpirana, ali prije svega zato što je Milanovićeva kandidatkinja. Da su htjeli, nju su mogli mirno sabotirati unutar suda”, kazao je Puhovski.