PRVI KORAK: Ide izgradnja Nacionalne dječje bolnice u Zagrebu

Podijelite članak

Ministarstvo zdravstva, u suradnji s Gradom Zagrebom, započelo je s realizacijom projektnih aktivnosti izrade tehničke i projektne dokumentacije potrebne za pripremu strateškog projekta izgradnje nacionalne dječje bolnice u Zagrebu.

Upravo kako bismo obilježili prvu fazu provedbe ovog značajnog projekta „Priprema analiza, studija, projektno-tehničke i ostale potrebne dokumentacije za projekt izgradnje nacionalne dječje bolnice u Zagrebu“.

Svečano predstavljanje održat će se u ponedjeljak u 11 sati u u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Svečanom će predstavljanju nazočiti predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, ministar zdravstva Milan Kujundžić, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, ravnatelj Središnje agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) Tomislav Petric te drugi visoki uzvanici.

U sklopu događanja, predsjednik Vlade i gradonačelnik Grada Zagreba potpisat će Okvirni sporazum o suradnji na pripremi projekta „Izgradnja nacionalne dječje bolnice“. Ukupna vrijednost projekta je 42.305.125,00 milijuna kuna, od čega je 85% (35.959.356,25 kuna) financirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., dok je 15% iznosa (6.345.768,75 kuna) osigurano u državnom proračunu Republike Hrvatske i proračunu Grada Zagreba.

Finalizacijom dokumentacije stvorit će se nužni preduvjeti za prijavu projekta izgradnje nacionalne dječje bolnice za sufinanciranje iz europskih fondova u narednom programskom razdoblju.

Komentiraj