PRVA SE CIJEPILA: Nisam ništa osjetila – to je jedino rješenje za normalan život

Počelo je cijepljenje u Hrvatskoj. Prvu dozu cjepiva Pfizera i BioNTecha primila je 81-godišnja korisnica doma za starije zagrebačkoj Trešnjevci Branka Aničić.

Izvor: Media servis

Nakon što je primila dozu poručila je: “Presretni smo da smo izabrani, naš Dom, da sam ja prva, da se konačno cijepimo i da krenemo u neki normalniji život, a nadam se da će to biti ubrzo.”

Cjepivo je došlo brže od očekivanja, dodala je: “Sad samo trebamo to svi prihvatiti i radi prijatelja, i radi obitelji, radi nas samih.”

Aničić je rekla da se nakon cijepljenja mogu vratiti druženjima i aktivnostima u Domu, a poručila je da bi se svi trebali cijepiti:

“Ne smije biti ljudi koji će sumnjati u to, jer stvarno je to jedino rješenje da možemo normalno živjeti.”Što se tiče onih koji se ne žele cijepiti, rekla je:”Njih treba netko uvjeriti, treba ih uvjeriti i moraju iz primjera vidjeti. Možda čekaju malo da vide kako će se sve to skupa odraziti, a onda će se odlučiti. Sigurna sam da će se odlučiti.”

Na pitanje kakav je osjećaj biti prva koja je dobila cjepivo, odgovorila je: “Nevjerojatan. To ću tek sada malo doživljavati drugačije. Bilo je na brzinu, pa se sad još nisam ni snašla.”

A kako je prošlo samo cijepljenje? “Nisam niti osjetila. Kao da ništa nije ni bilo.” Na pitanje je li joj bio problem odlučiti se da se prva cijepi i je li bila nervozna, odgovorila je: “Ne. Ni slučajno.”

Zahvalila se svim zdravstvenim djelatnicima i pozdravila je svoju obitelj, posebno naglasivši svoje praunuke. “Veselim se susretima s mojim praunucima. To mi je najveća želja nakon cijepljenja. Zbog toga to i radimo. Tako bi i drugi trebali misliti.”

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!