PROZIVKE ZBOG ALEJE VELIKANA: Supruga Rajka Dujmića odgovorila onima koji čak sipaju i uvrede

Čudan smo mi narod, koji uglavnom gunđa na sve, koji komentira stvari u kafićima, na fejsu, tamo gdje mogu, barem tako misle, biti hrabri. A kada to čine ništa im nije sveto, pa šak ni ime nedavno preminulog sjajnog glazbenika Rajka Dujmića.

Jer, postavljaju i pitanje – zašto je Dujmić dobio mjesto u Aleji velikana na zagrebačkom Mirogoju? Odgovara im njegova udovica Snježana, koja je na Facebooku napisala:

“Mnogi ne znaju da postoji procedura oko dodjele mjesta u Aleji velikana, i da u toj Aleji mogu dobiti mjesto zaslužni građani, pa prozivaju, čak i vrijeđaju.

Rajko ima grob svojih roditelja kojeg je sam kupio prije 45.godina. Međutim Rajko je sigurno zaslužio svoje mjesto u “Aleji zaslužnih građana”. Pobjedom grupe “Riva” 1989.g. na Eurosongu , doveo je 1990.g. Evropu u Zagreb u koncertnu dvoranu “Vatroslav Lisinski” , dobio je Porina za životno djelo 2013.g., koautor je pjesme “Moja domovina” i napisao mnogo pjesama koje se izvode i pjevaju na koncertima, puštaju se i slušaju na radio postajama.

Oni koji misle da nije to dovoljno, njihova stvar. Izrada spomenika može trajati i do 90 dana, do tada je urna na čuvanju u Gradskim grobljima. Bez obzira što do danas urna nije položena, Rajko kremiranjem 17.8. počiva u miru. Rajkovo grobno mjesto je broj 34 na polju 118.

Još jednom hvala u ime obitelji na izrazima sućuti. Svima od srca želim mir i blagoslov, radosti i ljubavi, i ono najvažnije zdravlja.

Komentiraj