PRODUŽENI VIKEND: Povodom Velike Gospe pojačan nadzor na cestama – HAK upozorava na gužve

Povodom blagdana Velike Gospe, policija provodi pojačan nadzor na hrvatskim prometnicama, posebno u blizini velikih svetišta, a iz HAK-a upozoravaju na gužve diljem zemlje zbog produženog vikenda.

Izvor: Media servis

Policija povodom blagdana Velike Gospe provodi pojačan nadzor, a posebna pozornost je na stanju sigurnosti u cestovnom prometu i nizu preventivno-represivnih aktivnosti u cilju zaštite svih sudionika u prometu, potvrdio je za Media servis voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa MUP-a Tihomir Svatoš.

“Budući da je blagdan Velike Gospe državni blagdan, a u tijeku je špica turističke sezone, policija će provoditi nadzor motornih vozila prema vjerskim odredištima i morskim destinacijama”.

Policija moli vozače za strpljenje i poštivanje prometnih propisa, od ograničenja brzine, vezanja sigurnosnim pojasom te ih pozivaju da se suzdrže od korištenja mobitela i konzumiranja alkohola.

“S obzirom na blagdan i na turističku sezonu, pozivamo vozače na strpljenje, ako će morati duže čekati, odnosno da poštuju naredbe policijskih službenika i prometnu signalizaciju u zonama svetišta”.

Zbog produženog vikenda promet je pojačan od ranih jutarnjih sati, a kolone su zabilježene na Istarskom ipsilonu, Krčkom mostu, Jadranskoj magistrali, autocesti prema moru, ali i unutrašnjosti, a zbog pogoršanja vremena, bura je stvarala brojne probleme u prometu, rekla je za Media servis Ivana Mišlov iz HAK-a.

“Očekuje se još jedan vrlo gust vikend, produženi dio vikenda, tijekom današnjeg dana, sutrašnjeg dana u prijepodnevnim satima, a što se vikenda tiče pojačan promet očekujemo u oba smjera u petak, subotu i nedjelju”.

Iz HAK-a pozivaju sve sudionike u prometu na poseban oprez u blizini marijanskih svetišta povodom blagdana Velike Gospe.

“Očekuje se veći broj hodočasnika, pa svakako savjetujemo sve sudionike u prometu i pozivamo ih na oprez”.

Prije kretanja na put savjet je provjeriti stanje na cestama, a kako bi se izbjegle velike gužve iz HAK-a predlažu i alternativne prometne pravce.

Komentiraj