PRODULJEN ROK: Samopopisati se možete još danas do 24 sata

Nakon što je dva tjedna trajalo samopopisivanje građana putem sustava e-Građani, počinje druga faza popisa stanovništva, a u njoj na teren izlaze popisivači.

Izvor: Media servis

Ipak, Državni zavod za statistiku je, zbog problema s pristupom stranici koji su se pojavili jučer u večernjim satima, produžio rok za samopopisivanje, rečeno je na konferenciji za medije. Lidija Brković, glavna ravnateljica Zavoda.

“Tijekom jučerašnjeg dana, znači posljednjeg dana samopopisivanja, došlo je do usporavanja rada sustava. Iz tog razloga i s obzirom na to da su nas brojni građani kontaktirali donesena je odluka da se faza samopopisivanja, odnosno, popisivanje putem sustav e-građani produži još danas tijekom dana. Dakle, 27. rujna do 24 sata.”

Uspješno je popisano preko 1 420 000 građana, a to je u skladu s našim očekivanjima, istaknula je Brković.

“Ja bi iskoristila ovu priliku da zahvalim svim građankama i građanima koji su se popisali u prvoj fazi popisivanja i tako pomogli da zajedno stvaramo sliku Hrvatske.”

 

Nadovezao se Damir Plesac, glavni koordinator za popis.

“Naši popisivači su dok god je trajala prva faza, vježbali na aplikaciji i potpuno su spremni sutra izaći na teren i počet potpisivati naše građane.”