PRODANOVIĆ O “NJONJI”: Zloupotrijebljena je policija da bi se zaštitilo duševno stanje Jandrokovića

Naš ugledni odvjetnik Čedo Prodanović gostovao je na N1 televiziji gdje je među ostalim komentirao i “slučaj Njonjo”.

“Pitanje je predstavlja li nazivanje nekoga njonjom ugrozu i ako da, kako utvrditi koji je taj ugrozitelj i koje će se metode koristiti. Njonjo može biti vrijednosni sud, a u tom slučaju predsjednik Sabora, Gordan Jandroković, može podnijeti privatnu tužbu”, rekao je za N1 Prodanović, dodavši da se u cijelu situaciju uključila država, “kao stariji brat”.

“Ja ne vjerujem da gospodin Jandroković ujutro kad pije kavu kaže svojim dečkima iz sigurnosti: ‘Znate li tko me je danas zvao i što mi je rekao?’. On je o tome obavijestio svoje organe sigurnosti, očito jer se osjeća ugroženo. Čim je on to našao za shodno obavijestiti, pokrenuo se represivni aparat, koji je imao niz drugih metoda na izboru prije nego što bi krenuo na represivniji način, što inače policija ne radi. Nije tako ažurna. Ovo nije ugroza štićene osobe. Ne treba se aktivirati cijela država da bi zaštitila predsjednika Sabora, jer on nije ugrožen”, rekao je Prodanović.

U suštini je zloupotrijebljena policija, da bi se zaštitilo duševno stanje predsjednika Sabora, smatra Prodanović.,

“Neki su govorili da je to kazneno djelo, ja to ne mislim, ali jedna zlouporaba moći je apsolutno prisutna”, rekao je odvjetnik.

“Radi se o uvredi, ustvari, uz ogradu da se može procijeniti kao vrijednosni sud. Političari su baš zbog svoje pozicije dužni imati viši prag tolerancije prema uvredama. Ta pozicija u sebi subsumira i određeni rizik od javne kritike i vrijeđanja, a ne možete vi na svaki mig kritike reagirati kao uvrijeđena mlada”, rekao je Prodanović.