PROČELNIK LOVRIĆ: Škole u Zagrebu su spremne i putevi do njih sigurni

Sutra počinje drugo polugodište, prema najavama u škole će učenici prvog do četvrtog razreda osnovne škole i maturanti, dok će ostali imati nastavu na daljinu.

U škole će tako devet tisuća maturanata i 30 tisuća osnovnoškolaca, a 60 tisuća njih nastavu će pratiti online, rekao je za Media servis Ivica Lovrić, pročelnik gradskog ureda za obrazovanje:

“Već je svima poznato da, iz epidemioloških razloga i prevencije, bi eventualni povratak svih učenika u škole odjednom mogao dovesti do većeg broja zaraze od Covida-19. U dogovoru s epidemiolozima krenuli smo s postupnim vraćanjem učenika u školu.”

Razmatra se, kaže, mogućnost da u tjednima koji slijede dođe i do povratka svih učenika u škole, ali i potpuni prelazak na online nastavu:

“Pa ćemo nakon tjedan dana vidjeti kakav je razvoj situacije i o daljnjem povratku učenika u škole će odlučiti epidemiolozi. Možda, ako bude gore, postoji mogućnost da svi prijeđu na online, nadamo se da se to neće dogoditi.”

Sve škole su spremne za povratak učenika, osim onih u Donjem Dragonošcu i Gornjoj Kustošiji, rekao nam je Lovrić i otkrio jesu li, kako je najavljeno iz Grada, putevi kojim će djeca ići u školu sigurni:

“Gradske komunalne službe i vatrogasci su protekla tri tjedna intenzivno uklanjali sve ono što ugrožava, ne samo djecu već sve prolaznike koji se kreću zagrebačkim ulicama i mislim, kako su me izvijestili jutros komunalni redari, da je situacija jako dobra. Ima nekoliko mjesta u gradu gdje se nije ugroza uspjela ukloniti, tamo su postavljene zaštitne skele. Mislimo da je taj put do škole siguran za zagrevačku djecu.”