PRIPREME ZA ADVENT: Tomašević drži obećanje – objavljen natječaj za “kućice”

Baš onako kako je gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio, tako je i učinio – dokinuo je praksu vlasti Milana Bandića koja za adventske kućice nije raspisivala natječaje već su osobe bliske gradonačelniku dobivale pravo da kućice daju u podnajam na čemu su okretale veliki novac.

Podsjećamo kako su Uskokovoj akciji Advent “pali” dugogodišnji Bandićev vozač Zdravko Krajina, bivša članica Povjerenstva za davanje u zakup javnih površina Jelena Čeklić te Denis Mohenski, zagrebački poduzetnik poznat i kao „Kralj Adventa“.

Ovaj put se na natječaj “za postavljanje pokretnih naprava za prigodnu prodaju i ugostiteljske usluge povodom božićnih blagdana na lokacijama – mjestima na površinama javne namjene na području Grada Zagreba”, koji je raspisan danas mogu se javiti svi, odnosno ponudu na javni natječaj može podnijeti fizička osoba, fizička osoba obrtnik, pravna osoba i zajednica ponuditelja.

Tu su početne cijene za svaku lokaciju. Najskuplji najam plaćat će oni koji žele imati kućice na Trgu Bana Josipa Jelačića i u Gajevoj ulici.

Kućicu će dobiti onaj čija ponuda ispunjava uvjete natječaja i sadrži najviši ponuđeni iznos jednokratne naknade za lokaciju.

Navedene su i površine svake lokacije. Lokacije su Gajeva ulica, Bogovićeva ulica, Trg Bana Josipa Jelačića, ulica Augusta Cesarca – Europski trg te Strossmayerovo šetalište.

Ponude se moraju dostaviti do 18.10. u pisanome obliku.

Natječaj možete pogledati OVDJE