PRINC ČESTITAO ROĐENDAN MAJCI: Pročitao je majci, kraljici Elizabeti, odlomak iz djela ‘Henry VIII.‘

Podijelite članak

princ charles, camilla

Britanska kraljica Elizabeta slavi 90. rođendan. Tim je povodom objavljenja njezina fotografija u društvu najmlađih članova kraljevske obitelji, a princ Charles je snimio posebno radijsko obraćanje.

Kraljica Elizabeta je ne prijestolje sjela iznimno rano, sa svega 27 godina. Za vrijeme njezine vladavine promijenilo se 12 britanskih premijera, isto toliko američkih predsjednika i šest Papa, prenosi Media servis.

Njezin životopis je bogat i zanimljiv. Treba spomenuti da je u braku s Philiphom sedamdeset godina, sudjelovala je i u Drugom svjetskom ratu kao vozačica i mehaničarka.

Smatra se jednom od najutjecajnijih osoba suvremene povijesti. Rođendansku čestitku joj je prvi uputio njezin unuk princ William.

“Budući da sam izgubio majku jako rano, bilo mi je jako važno da imam nekoga kao što je kraljica u koga se mogu ugledati. Bila je nevjerojatna potpora i jako cijenim njezine smjernice za život.”

Princ Charles je u radijskoj emisiji majci pročitao odlomak Shakespearovog djela ‘Henry VIII‘. Prigodna proslava kraljici u čast održava se u Londonu pucnjevima iz topova, a počast će joj u

parlamentu iskazati premijer David Cameron koji ju je nazvao simbolom čvrstoće britanskog naroda.

Komentiraj