PREŽIVIO ČUDOM: Atsu, bivši igrač Chelseaja, bio je na 9. katu hotela koji se srušio u Turskoj

Nogometni reprezentativac Gane i bivši nogometaš Chelseaja i Newcastlea Christian Atsu (31) pronađen je živ u ruševinama hotela Hatay.

Atsu, koji je u nedjelju golom u sedmoj minuti sudačke nadoknade donio pobjedu svojoj momčadi Hatayspor u susretu protiv Kasimpase, bio je smatran nestalim nakon katastrofalnog potresa u Turskoj, no pronađen je.

Navodno je bio na devetom katu zgrade koja se srušila, s još nekoliko igrača i dva suca, no živ je, iako je s teškim ozljedama prebačen u bolnicu., javlja HRT.

– Rečeno mi je da je Christian Atsu bio na devetom katu zgrade koja se srušila s još devet igrača i dva suca. Tri igrača i jedan sudac su spašeni. Čelnici kluba su na mjestu događaja i potraga se nastavlja. Naš brat će biti dobro. Ako Bog da. Vjerujmo, napisao je na Twitteru ganski novinar Saddick Adams.

Živi su u ruševinama pronađeni nogometaši Onur Ergun i Burak Oksuz, Kerim Alici se sam izvukao iz ruševine, a čini se da je vratar Malatyaspora Ahmet Ejup poginuo.

Mnogi sportaši bili su smatrani nestalima, pa su pronađeni nakon stravičnog potresa magnitude 7,8 koji je pogodio Tursku i Siriju i odnio, koliko se zasad zna na dan potresa navečer, najmanje 3000 života.