PREMIJER U BiH: Izborni zakon jedan je od ključnih političkih problema BiH – rekao je Plenković

andrej plenković 1

Premijer Andrej Plenković stiže u dvodnevni službeni posjet Bosni i Hercegovini. Nakon radnog posjeta Bruxellesu bit će to prvi posjet novog hrvatskog premijera nekoj zemlji.

Izbor BiH potvrđuje ranije najave kako će ključni vanjskopolitički prioritet Vlade biti BiH.

Plenković će se danas u Sarajevu sastati s predsjednikom Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem.

“Idem u svoj prvi bilateralni posjet BiH. Time jasno pokazujemo da je BiH, njen europski put, funkcionalnost, cjelovitost i položaj Hrvata kao ravnopravnog konstitutivnog naroda vanjskopolitički priorit br. 1 ove Vlade” poručio je Plenković.

“Činjenica da je nova Vlada u Hrvatskoj na dužnosti tek osam dana i da smo već ovdje potvrda je obećanja da će BiH biti hrvatski vanjskopolitički prioritet broj jedan. Vlada i sve hrvatske institucije nastavit će angažirano raditi prema stabilnosti BiH i njenom europskom putu”, kazao je Plenković nakon sastanka s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH, Denisom Zvizdićem.

Plenković je istaknuo da je izborni zakon jedno od ključnih političkih problema BiH i da je za Hrvatsku važno da se načelo izbjegavanja svago inžinjeringa izbjegne, ali da je odnošenje zakona prije svega stvar BiH, njenih stranaka i institucija, a Hrvatska je tu da pomogne.

Komentiraj