PREMIJER POTVRDIO MINISTRA: Tomislav Medved novi je ministar branitelja

orešković, medved

Premijer Tihomir Orešković prihvatio je kandidaturu umirovljenog generala Tomislava Medveda za mjesto ministra branitelja. Tako je razriješen jedan veliki problem i bespotrebna trakavica u maniri televizijskih sapunica.

Orešković je rekao:

“Imamo ministra branitelja, to je general Tomo Medved. Danas smo sjeli, upoznali se. Čast mi je što imamo branitelja ovog kalibra. Bit ćemo partneri, upoznali smo se prošlog tjedna. Imat će stopostotnu podršku i mene kao partnera da rješavamo probleme koje imaju, on će biti ključna figura ne samo kao ministar, već i kao partner u Vladi. Čestitam, dobro došao u tim!”

Javnosti se potom obratio Tomislav Medved. Zahvalio se premijeru i Domoljubnoj koaliciji što su prepoznali njega kao osobu spremnu da preuzme tu iznimno odgovornu dužnost.

‘Cijeli svoj život sam posvetio Domovini. Ratni put imali ste prilike vidjeti, imate moj životopis. Sve dužnosti u Oružanim snagama RH i sva znanja usmjerit ću u rad Ministarstva branitelja da bismo otvorili novo poglavlje u životu branitelja. Nužna je organizacija novog tima i postavljanje organizacije rada ministarstva da može odgovarati svim izazovima. Ključno je poslati poruku braniteljima – poruku poštovanja i sigurnosti da njihov doprinos i žrtva nisu zaboravljeni te da će im ministarstvo biti dostupno, da će imati sugovornika u ministarstvu i da će kroz organizaciju rada moći sudjelovati u kreiranju vođenja i upravljanja ministarstvom’, rekao je Medved.

Komentiraj