PREGAZIO PJEŠAKA I POBJEGAO: Muškarac (41) pokosio 56-godišnjaka kod Ivankova

Ilustracija
Ilustracija

Pedesetšestogodišnji pješak smrtno je stradao u prometnoj nesreći koja se u subotu navečer dogodila na cesti kod Ivanovca.

Na njega je automobilom naletio 41-godišnjak koji nije ostao pomoći unesrećenom, nego je pobjegao nakon udara u tijelo 56-godišnjaka.

– Oko 22.30 dobili smo prvu dojavu da je na državnoj cesti D517, na križanju od Ivanovca prema Antunovcu, pronađeno mrtvo tijelo 56-godišnjaka. Nakon što je policija izišla na mjesto događaja, očevidom je utvrđeno da se radilo o prometnoj nesreći. Tijekom noći pronađen je 41-godišnji vozač koji je automobilom udario pješaka i napustio mjesto prometne nesreće. Vozač je uhićen te će nakon kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku – rekao je za Glas Slavonije Dario Premec, glasnogovornika Policijske uprave osječko-baranjske.

Prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, ako vozač pobjegne nakon nesreće s poginulim i ozlijeđenim osobama, očekuje ga novčana kazna u iznosu od 3000 do 7000 kuna, određivanje tri negativna boda te mogućnost oduzimanje vozačke dozvole na godinu dana.

No, neodgovornog vozača očekuje kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće s poginulom osobom, prijava zbog napuštanja mjesta nesreće te sudski postupak. Ako se radi o prometnoj nesreći s materijalnom štetom, kazna se kreće od 2000 do 5000 kuna, dva negativna boda i oduzimanje vozačke dozvole do šest mjeseci.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!