PREDSJEDNIK PORUČIO BANOŽIĆU: Možda jesam za psihijatriju, ali za šefa Klinike

“Nemojte me ništa pitati o Banožiću”, rekao je novinarima predsjednik Zoran Milanović koji je sudjelovao je u Gospiću na obilježavanju 29. obljetnice ustrojavanja 9. gardijske brigade “Vukovi“ i ustrojavanja Motorizirane bojne ‘Vukovi’.

“Premijer ima problem, njegov je ministar u sukobu s načelnikom Glavnog stožera, to je ozbiljna stvar”, kaže Milanović, kako prenosi N1, dodajući da je Banožić ušao u otvoreni sukob s vrhovnim zapovjednikom.

“Idem kod Svetog oca za dva tjedna, strahujem da Banožić i njegovu ostavku ne zatraži, kako je krenulo”, govori. “Ja možda jesam za psihijatriju, ali za šefa klinike”, kaže predsjednik.

Na pitanje o pismu koje je poslao premijeru kaže da nije odgoovreno na njega pa je onda njegova dužnost da ga objavi.

“Na sjednicu Europskog vijeća neću ići jer je to dužnost premijera. Ako imate ovakve ministre, onda imamo funkcionalni problem. Prema Ustavu, članku koji sam osobno sastavio, dok je Plenković kuhao kavu u Parizu, piše tko predstavlja RH u Europskom vijeću. Predstavljaju je predsjednik Republike i Vlada. Odmah sam se povukao i rekao – Vlada. Ja sam mogao u ova dva tjedna izvesti egzekuciju nad nizom neselektivno izabranih časnika i generala”, govori Milanović.

“Vidjet ćemo tko mora ići u mirovinu, ali ovako čovjeka šutnut bez obrazloženja, bez stvarnog razloga… Neka malo pročešljaju kabinet ministra. Tko to radi”, govori Milanović.

Milanović kaže i da stanje objekata koje koristi vojska pokazuje “jedan kriminalni nemar” te da je namjerno doveo medije u Gospić da vide stanje vojarne. Govori i kako sve izgleda kao Černobil, kao da je tu bila radijacija. “Tko odgovara za to? Ministarstvo. Ovo je vrh sante”, govori predsjednik. Spomenuo je i krovove od salonita koje rješava Vlada. “Kupuju borbene zrakoplove, a ovo zanemaruju”, kaže.

“Gdje je novac za raketna sredstva i granate? … Tu bih stao jer su to pitanja na koja će odgovor morati dati premijer. To ne može ni Medved, ministar ne postoji. U Požegi krov nisu zamijenili nakon one tuče. Kad treba nekog zaposliti iz HDZ-a, sve funkcionira u hranidbenom lancu”, govori.

“Ovo što radim pred medijima je pokazatelj koliko je to postalo urgentno. I što se poduzima? Ništa, hladna sociopatska reakcija… Tako se dobivaju izbori kod njega u Vinkovcima. Svaka čast Vinkovicima, u Zagreb uvijek šalju najgore”, kaže predsjednik.

“Nadam se da Rafale nećemo dobiti na klocnama bez goriva”, govori predsjednik. “Totalni nemar, i to čovjeka koji je bio ministar državne imovine. U ime Oca i Sina…”, govori predsjednik.

“Ministar je bio pozvan, otišao je na N1, to mu je bilo važnije. Je li zatražio ostavku Svetog oca? Nije. Pozovite ga sutra, možda zatraži”, odgovara na pitanje je li ministar danas bio pozvan u Gospić.

“Ovdje dovesti nekog Amerikanca ili Nijemca? Mene je stid. Nemar. Ali se zato puše cigare od sto dolara… Ne postaje se tako gospodin”, kaže.

“Kak’ da vam velim? Da se skuliram? Dobro skulirat ću se, gdje uči te fore, na internetu?”, govori o premijerovoj poruci da se skulira do 9. studenog.

“S generalima se razgovara hijerarhijski, nikada bez višeg nadređenog. Ja mogu sad pozvati nekog generala, ali uvijek je prisutan Hranj. Vojska funkcionira po principu hijerarhije i stege ili ne funkcionira”, govori Milanović.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!