PREDSJEDNIK MILANOVIĆ: Tko je Banožić da traži ostavku – ja sam naredio tko će govoriti

Predsjednik Zoran Milanović reagirao je na izjave ministra obrane Marija Banožića da Robert Hranj ne bi trebao biti načelnik Glavnog stožera oružanih snaga jer nezakonito provodi zapovijedi.

Izvor: Media servis

Pritom je mislio na to da mu je zabranio da se obrati na svečanosti polaganja prisege 32. naraštaja ročnih vojnika na u Požegi.

”Kada se govori o zapovjednoj vertikali, to nema veze s ministrom”, rekao je Milanović.

”Tko je on da traži ostavku? Hoćete da ja tražim njegovu sasvim razložnu? Tko je on? On je stranačka instalacija. Ne može on ništa tražiti.

Ja sam naredio načelniku Glavnog stožera da govori samo vrhovni zapovjednik. Zato što mislim da je to bolje jer ministar ima posla.

Kada završimo neke stvari, onda možemo opet po starom”, rekao je predsjednik.

Rekao je da će ovakva situacija biti sve dok ne vrati brigadira Elvisa Burčula na dužnost i da se vojska neće voditi kao HDZ.

Dodao je da je sve oko protokola u Požegi napravljeno po zakonu i Ustavu te da Banožić laže. Na pitanje je li zapovijed Hranju opet njegova ideja o izravnom provođenju ustavnih ovlasti, odgovorio je:

“Ne, nego tako da pitam središnjicu HDZ-a? Razmišljao sam i o tome, ali komplicirano je. Da izravno provođenjem jer ja sam vrhovni zapovjednik kojeg je birao politički hrvatski narod, a on ima skrbnika. To je Andrej Plenković”, naglasio je Milanović.