PREDSJEDNIK MILANOVIĆ: Nemam problema s hejterima – zar bih trebao dolaziti u zlatnoj kočiji?

“Ovo nije viđeno, ovo je prvi put da ovako nešto gledamo. Položio sam prisegu 18. veljače, već 25. veljače me zove premijer da je prvi slučaj koronavirusa otkriven, tako da je to ulazak u duboko more odmah na početku”, rekao je predsjednik Zoran Milanović, gostujući u emisiji N1 Televizije.

“Život nije stao, samo se na neki čudan način izvitoperio”, dodao je Milanović, kazavši da se situacija pretvorila u izvanredno stanje, a nije se uskladila s Ustavom.

Najvažnijim u dosadašnjem mandatu ističe upravo način na koji se dosad ponašao, a to je da upozorava građane, kazao je Milanović.

Komentirao je i poruku u kojoj je poslao “pusu hejterima”.

“Ovo je naprosto bila reakcija. Zar je to neočekivano? Ja sam na taj način razgovarao i općio od prvog dana. Izloženi ste svaki dan provokacijama i prljavim trikovima i ja se u svemu tome solidno kontroliram.

Ja nisam došao kao neznanac, nisam izabran na dužnost predsjednika Republike, a da ljudi nisu znali jako dobro s kim imaju posla. I to je to. Zasad su to samo sitne protokolarne stvari, ništa više”, rekao je Milanović za N1, dodavši da je s Vladom korektno funkcionirao i branio, pokušavao obrazložiti i racionalizirati njihove poteze.

O svom nedolasku na konstituirajuću sjednicu Sabora, odgovorio je protupitanjem: “Zašto me, recimo, nisu pozvali na prvu sjednicu Vlade?” Istaknuo je da je Vlada tijelo s kojim će on surađivati puno više nego sa Saborom. “Mi nemamo tradiciju, mi tradiciju stvaramo. U tim promjenama neću biti ničiji epigon…”

Rekao je da nema ništa skandalozno u njegovu nedolasku u Sabor.

I svoju je inauguraciju maksimalno ogolio, rekao je. “Htio sam napraviti nešto što nije Carmina Burana, nego neka klapska atmosfera kakva je bila dolje. Ja ne želim tu vrstu pompe. Možemo slaviti pobjede, ali ovo je naprosto redovna proslava. Što bih trebao, doći u zlatnoj kočiji kao engleska kraljica? Mi nismo takva vrsta države”, rekao je Milanović.

Komentiraj