PREDSJEDNIK MILANOVIĆ: Manirom sociopata Plenković je gurnuo prijedlog Saboru s moralnom ucjenom

Predsjednik Republike Zoran Milanović i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH sudjelovao je na obilježavanju 31. obljetnice Hrvatskog vojnog učilišta Dr. Franjo Tuđman.

Tada je dao izjavu za medije u kojoj je očitovao o glasanju Hrvatskog sabora o obuci ukrajinskih vojnika.

– Nisam se imao priliku očitovati o prijedlogu Vlade. Imao sam određene komentare nakon što je ministar vanjskih poslova potpuno protuustavno, i ova vlada i HDZ ima kontinuitet razaranja Ustava. Prvo je ministar Grlić Radman otišao po nalogu Plenkovića u Bruxelles, odigrao jednu minijaturu ili odsvirao gluhu partituru, gdje je prihvatio obvezu iz srži nacionalne sigurnosti i obrane bez suglasnosti predsjednika RH.

To je protuustavno. Onda mi se nije obratila Vlada, nego predistražni ministar Banožić. Javno sam govorio da imam određena razmišljanja, oprez i da možemo razgovarati o tome, ali manirom sociopata Plenković je to gurnuo Saboru s moralnom ucjenom s najgroznijom rečenicom – to je za mene win-win, rekao je Milanović, kako javlja HRT.

– Prijatelju, želim ti što više takvih pobjeda, dodao je.

– Odluka nije prošla. Za nju je gledalo 97 zastupnika, to je puno. To je u redu po Ustavu? Svaka čast gospodo, samo tako nastavite, istaknuo je predsjednik Milanović.

Rekao je da neće ni napasti ni kritizirati one koje su glasali za taj prijedlog, nego će ih pozvati na razmišljanje što su napravili i što je sljedeće.