PREDSJEDNIK MILANOVIĆ: Ja se ne prepucavam niti s Vladom a niti s ministrom

Danas je obilježena 30. obljetnica SDP-a Hrvatske na kojoj je bio i predsjednik Republike Zoran Milanović, a nakon svečane sjednice kazao je da se odazvao iz sentimentalnih razloga. “Odazvao bih se vjerojatno i HDZ-u”, kaže.

Komentirao je trakavicu oko polaganja vijenaca povodom blagdana Svih svetih.

Kaže da je Vlada “traljavo izbjegla” zajedničko polaganje vijenaca u petak te ističe da se nije ni s kim prepucavao pa ni s ministrom obrane Banožićem.

“To što se jučer dogodilo se nije dogodilo nikad ranije. Ni u vrijeme ove garniture, ni ranije, da se netko tko je došao iz kadrovskog inkubatora HDZ-a dođe u Zagreb, da se tako obruči na načelnika Glavnog stožera, tu se ne radi o tričarijama, to su ozbiljne stvari. 24 sata gleda u papire, onda kukavički prebaci krivnju na vojnika”, rekao je Milanović.

“Prvi čovjek ministarstva mora postojati kako jedna vrsta premosnice između predsjednika i susatava financiranja. Mijenjaju se ministri, a i predsjednici. Ministri mogu biti osobe koje razumiju ili ne razumiju. Mene su izabrali građani, njega nisu, ni premijera. Ja sam vrhovni zapovjednik. Suradnja će biti moguća i s premijerom koji je rekao da će biti “tvrda kohabitacija” u noći kad sam izabran. Što to znači? Ozbiljan čovjek to ne bi trebao govoriti”, rekao je predsjednik.

Komentiraj

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *