PREDSJEDNIK MILANOVIĆ: HGK je politička jazbina gdje se uhljebljuje po stranačkoj liniji

Predsjednik RH komentirao je najnovije događaje u zemlji posebno oko članarine za HGK, mjere u borbi protiv pandemije, kao i prosvjed udrruge Glas poduzetnika.

“Mjere nisu prema svima jednake. Ne vidim pakleni plan, samo ne vidim netransparentnost. Ne vidim zlu namjeru. Ali, da, trebalo bi to razradit. Oni su tražili ukidanje obvezne članarine HGK, to je nešto što moja vlada nije stigla provesti. HGK je politička jazbina, puno veća nego HGK

“To nije esencijalna institucija, bila je korisna, postala je beskorisna, tu su politički obračuni na svakoj razini. Sjećam se 2012. kad je otišao Vidošević, to je politički obračun, nisam mogao vjerovati”, rekao je.

“Ovo nije porez, ovo je naknada. Ja sam plaćao, nisam dobio ništa. Tu se uhljebljuju prijatelji, kolegice po stranačkoj liniji”, kazao je.

“To ne treba uspoređivati s Sveučilišnom knjižnicom. Ta komora nema smisla”, dodao je predsjednik, kako prenosi N1, koji se potom opet vratio na temu mjera protiv pandemije.

“Od početka sam govorio da represivne mjere trebaju imati pravno i logičko uporište. Trebalo ih je donijeti dvotrećinskom većinom. Ovo je izvanredno stanje. Toga je dijelu ljudi dosta, ne možete ih samo otkantati”, kazao je predsjednik.

Nije komentirao imenovanje Martine Dalić za šeficu Podravke.

“Moram komentirati Podravku. U toj korporaciji s godišnjim prometom od 4 i pol milijarde kuna. Tu je puno dionica mirovinskih štediša. Time upravljaju društva mirovinski fondovi. Ona su privatna i javna. Ako su se oni tako dogovorili s vladom koja ima 25 plus jedan posto, u redu”, rekao je Milanović.

Dodao je da se Martina Dalić nikad nije bavila ovakvim poslom.