PREDSJEDNICA O KUŠČEVIĆU: Javna funkcija političara nosi i moralnu obvezu

Afere s nekretninama ministra uprave Lovre Kuščevića ne prestaju drmati političku i medijsku scenu.

Izvor: Media servis

Situaciju s ministrom komentirala je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović koja je bila u privatnom posjetu Grobniku kod Rijeke, no nije izbjegla novinare i aktualna pitanja.

Na pitanje očekuje li neku veću rekonstrukciju Vlade, predsjednica je rekla kako ne bi spekulirala.

“Svakako će morati doći do rekonstrukcije vlade jer odlazi ministrica vanjskih i europskih poslova. Kad će to biti i u kojoj mjeri na to može odgovoriti samo predsjednik Vlade”, poručila je predsjednica koja je potom upitana treba li Kuščević otići iz Vlade..

“Što se tiče o istinitosti podataka na njegovoj imovinskoj kartici i legalnosti njegovih poslova to trebaju odrediti nadležne institucije, ja o tome ne mogu govoriti. Međutim, moram naglasiti da svaka javna funkcija, a posebno kod političara, nosi sa sobom i moralnu obvezu”, rekla je predsjednica.

Nije izbjegla pitanje o svojoj ponovnoj kandidaturi za Pantovčak.

“Neću razočarati nikoga tko mi je dao potporu u ovoj državi, posebno HDZ i njegove članove bez kojih ja nikada ne bi bila predsjednica. Prije svega se vodim ljubavlju prema domovini, međutim moja odgovornost je trenutačno kao predsjednice voditi i dalje državu. Ne možemo si dopustiti kampanju koja traje mjesecima”, rekla je.

Na spekulacije u javnosti o tome da se neće uopće kandidirati za još jedan predsjednički mandat, odgovorila je…

“Moram nastaviti raditi svoj posao. Kampanje su uvijek neplodna razdoblja za svaku državu, ne želim da kampanja traje dugo, i sigurno neću razočarati hrvatski narod”, kaže predsjednica RH.

O navodima da bi premijer Plenković mogao postati predsjednik Europskog vijeća rekla je da to, ali i imenovanje Marije Pejčinović Burić za čelo Vijeća Europe, pokazuje koliko je zadnje tri godine dignut rejting Hrvatske.

“Drago mi je da je gospodin Plenković jedan od kandidata za tu poziciju, drago mi je i što se moje ime spominjalo. Drago mi je da se prepoznaje da u Hrvatskoj ima političara koji mogu voditi EU, iako ne znam što ćemo ako ode”, rekla je predsjednica.

Dodajmo tome da će premijer Plenković danas poslijepodne u Bruxellesu sudjelovati na posebnom sastanku Europskog vijeća. Tamo će čelnici EU država nastaviti razgovore o postupku imenovanja čelnih osoba institucija Europske unije.