PREDSJEDNICA O KUPNJI AVIONA: I ja bih kupila novi Mercedes, ali onda nemam za hranu

kolinda grabar kitarović

Poslijepodne se sastaje Vijeće za obranu na kojem se očekuje odluka o nabavi 12 borbenih zrakoplova.

Izvješće: Media servis/Redakcija

Državni vrh treba odlučiti hoće li Hrvatska kupiti nove švedske Gripene ili rabljene izraelske F-16.

Nakon 15 godina razmišljanja o nabavi, nekoliko mjeseci odgode i dodatne analize primljenih ponuda, odluka o vojnoj eskadrili danas bi trebala pasti. Uoči sjednice Vijeća za obranu procurile su informacije da ćemo prihvatiti izraelsku ponudu za 12 polovnih F-16, stare 25 godina.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović iz Karlovca je poručila.

“Prihvatit ću onu opciju koju stručna skupina MORH-a i Glavnog stožera predlaže kao najbolju, najpovoljniju za Hrvatsku. Držim da o tome trebaju odlučiti prije svega stručnjaci i piloti. Bitna je sveobuhvatna ponuda. Dakle, mora uključivati ne same borbene zrakoplove, već obuku, simulatore, streljivo i ona strateška pitanja povezivanja gospodarstava i ulaganja u Hrvatsku‘‘, rekla je predsjednica, prebosi Media servis.

Rekla je kako bi najviše voljela kad bi mogli kupiti nove zrakoplove, to je uvijek najbolja opcija. ‘‘Međutim, valja računati što je najbolje za državu. Ne možete potrošiti novce koje nemate. Odluka mora biti racionalna”, poručila je Grabar-Kitarović, te dodala kako je to isto kao u obitelji: “Najradije bih kupila novi Mercedes, ali onda si ne mogu priuštiti ni hranu ni mnoge druge strane”.

 

Komentiraj