PRAVDA ZA DAVIDA: Otac ubijenog mladića priveden u lisicama – nakon saslušanja pušten

pravda za davida, banja luka

Dramatično je jučer bilo u Banja Luci. Nakon što je policija uhitila roditelje Davida Dragičevića, mladića koji je u ožujku, pod još nerazriješenim okolnostima, nađen mrtav, tisuće su izašle na ulice tražeći njegovo puštanje.

Podsjetimo, članovi Davidove obitelji tvrde kako iza mladićeva ubojstva stoje najviši dužnosnici tamošnjeg MUP-a.

Glasnogovornica policije Republike Srpske izjavila je jučer da je njegov otac, Davor Dragičević uhićen, zbog “ugrožavanja sigurnosti službenih osoba”, odnosno jer se nije odazvao na poziv za policijsko saslušanje.

Privedeno je i nekoliko oporbenih političara, kao i članova skupine ”Pravda za Davida”, koji se mjesecima okupljaju na tamošnjem središnjem trgu prosvjedujući i traželi od vlasti da istraže okolnosti mladićeve smrti. Ondje su mu i podignuli improvizirani spomenik, kojeg su jučer komunalni redari uklonili, a u naguravanju ogorčenih građana i policije više ljudi je ozljeđeno.

Zbog verbalnog sukoba s policijom i pokušaja da spriječi uklanjanje spomenika u čast njezinu sinu, uhićena je i Davidova majka, Suzana Dragičević, ali je uskoro puštena. Više tisuća građana okupilo se u središtu Banja Luke, tražeći puštanje Davora Dragičevića iz pritvora, a policija se nije libila koristiti silu rasjerujući ih. Prosvjednicu su okupljanje odlučili prekinuti u večernjim satima i nastaviti ga danas poslijepodne.

Nakon što je saslušan u Okružnom tužiteljstvu u Banjoj Luci Davor Dragičević je pušten na slobodu, a potom je zviknuo “Pravda za Davida!”

Njegov odvjetnik Ifet Feraget je rekoa kako se vidi da nisu postojali nikakvi razlozi za njegovo privođenje.