POSAVEC NAPUSTIO HNS: Do kraja mandata neću preleziti u druge stranke – kaže

Predsjednik županijskog ogranka HNS-a, međimurski župan, Matija Posavec, za kojeg se donedavno spekuliralo da bi mogao preuzeti vodstvo stranke, objavio je da napušta HNS.

Izvor: Media servis

“Nakon 15 godina članstva izlazim iz HNS-a. Svjestan kako su putevi mog djelovanja u politici i stranačkog vodstva suštinski u suprotnosti, različitosti i smjeru u kojem vodim Međimurje i smjeru u kojem smatram da Hrvatska treba ići”.

Tvrdi da je tražio da unutarstranački izbori budu što prije, još ove godine, kako bi se novim ljudima dala prilika za novi smjer stranke, odnosno zaokret za 180 stupnjeva.

Bio je spreman preuzeti tu ulogu, ali je na svim sastancima i sjednicama stranačkih tijela sa svojim prijedlozima bio usamljen.

“Neka svima bude jasno da neću raditi nikakve lomove u svojoj bivšoj stranci, neću nikoga pozivati da izlazi iz stranke i da osniva nove stranke ili bira novi put jer svaki čovjek ima svoju glavu, svoja razmišljanja i svoj smjer kojim želi ići. Vrijeme će pokazati tko je bio u pravu i čije su odluke, smjerovi, planovi bili ispravni”.

Do kraja mandata kao međimurski župan, tvrdi bit će nezavisan i neće prelaziti u druge stranke.