POPLAVA U ZAGREBU: U Selskoj pukla cijev, pod vodom brojni podrumi i sutereni

Na Trešnjevci u Zagrebu je ove nedjelje oko šest sati poplava koja je nastala zbog puknuća vodovodne cijevi u Selskoj ulici, stotinjak metara južnije od križanja sa Ozaljskom, uznemirila građane.

Pitali su se zašto se voda ne zatvara jer je zatvorena tek oko 7,40 sati kada je već bio poplavljen dio gradske četvrti Trešnjevka sjever. Nakon zaustavljanja vode započela je sanacija terena.

Poplavljeni su brojni podrumi i sutereni, a na terenu su vatrogasci i druge službe koje pomažu građanima ispumpavati vodu iz poplavljenih prostorija.

Vatrogasci su na terenu na osam lokacija, potvrdili su za DNEVNIK.hr, a najteže stanje je u Selskoj i okolnim ulicama – Grobničkoj, Hreljinskoj, Crikveničkoj i Veprinačkoj ulici, gdje se voda slijevala u bujicama.

U Selskoj ulici ispred kućnog broja 173 gdje je pukla cijev nastala je velika i duboka rupa, a okupljeni građani komentiraju prizor kao da je “pala bomba”.

Poplavljene su i prostorije Nogometnog kluba Trešnjevka, a voda je doprla i do sportske dvorane Trešnjevka, poznatije kao Kutija šibica.

Promet Selskom ulicom je obustavljen, a voda je izdigla asfalt i vjerojatno će biti potrebni veći zahvati.

O stanju na terenu za Media servis izvijestio je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Zagreb Siniša Jembrih.

“Danas negdje nakon 6 sati počeli smo primati dojave građane da je došlo do prodora vode u njihove podrumske prostore na Trešnjevci, odnosno na području Selske ulice.

Mi smo do 11 sati odradili nekih 12-ak intervencija ispumpavanja voda iz podruma i podrumskih prostora i zadnje ekipe upravo se povlače natrag u postaju. Promet Grobničkom i dijelom Selske je obustavljen.”

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!