POLITIKA: Slaven Letica – Zastrašujući korupcijski poučak predsjednice Republike KGK

Na samom kraju mandata, predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović u izjavi koju su prenijeli neki strani mediji, primjerice The Gardijan, kako se klice i korijeni koruptivnog ponašanja nalaze u školama, u „zaobilaženju sustava“ učenika (vjerojatno je mislila na prepisivanje i varanje učenika na ispitima) te kako kod odlaska u bolnicu „svi očekuju“ (to zapravo znači medicinske sestre i liječnici) da im „donesete cviječe, čokoladu i slične stvari“ nadmašila je – u neznanju, gluposti i menoralu – samu sebe.

Naime, predsjednica države koja nikada javnosti nije objasnila smisao i prirodu putovanja u Washington na kojem je 5. siječnja 2017. dopisnici HTV-a dala izjavu ispred zaštitne ograde pred Bijelom kućom, predsjednica Republike koja je smijenila šefa SOE Dragana Lozančića jer je snimio nekoliko njenih razgovora s pripadnicima kriminalnog prizemlja te predsjednica države koja pjeva rođendansku pjesmu višestruko optuženom zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću, obećavši nakon toga kako će mu, ukoliko završi u tamnici, tamo nositi kolače, izvore korupcije ne vidi u sebi samoj, politici i političkom sustavu nego u učenicima i učiteljima, liječnicima i medicinskim sestrama.

Ako nekome prije ove nije bilo jasno zašto su birači birajuči između nje i Zorana Milanovića novog predsjednika Republike izabrali kao MANJE ZLO, sada bi mogli i morali progledati.

Što se odnosa korupcije i varanja učenika i studenata u školama i na fakultetima tiče, o tome postoji mnoštvo ozbiljnih istraživanja – u nekim od njih analizirana je i naša zemlja – koja su za predsjednicu KGK očito potpuna nepoznanica.

Javno sramoćenje hrvatskih učenika, studentata, medicinskih sestara i liječnika u međunarodnoj javnosti koje je učinila „šefica države“ koja je štitila obićne i organizirane kriminalce, udjelivala predsjedničku milost slobode dilerima droge i obećavala kako će kriminlcima, pod uvjetom da su njeni prijatelji, nositi kolače u tamnicu, može se objasniti samo na dva načina: (a) akutnim ili kroničnim moralnim ludilom ili (b) priprostom ljudskom glupošću.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/slaven.letica.9/posts/10158657177607871″ bottom=”30″]