POGINUO OTAC MARKA LIVAJE: Stradao na motociklu u sudaru s automobilom

PU splitsko-dalmatinska objavila je u priopćenju kako je u teškoj nesreći u Kaštelima poginuo motociklist.

Nesreća se dogodila u 1,22 sata na brzoj cesti u Kaštel Sućurcu, a došlo je do sudara osobnog automobila i motocikla, a motociklist je smrtno stradao na mjestu događaja.

Očevidom se istražuje kako je došlo do nesreće.

Kasnije su iz HNK Hajduka javili kako je poginuo Milan Livaja, otac njihovog igrača Marka Livaje.

U objavi na Facebooku stoji:

“Dragom Marku i njegovoj obitelji HNK Hajduk upućuje iskrene izraze sućuti u povodu iznenadnog i nenadoknadivog gubitka dragog mu oca.

Cijeli Klub je uz njega i daje mu maksimalnu podršku u ovim teškim trenucima.

Sve naše misli su uz njega i njegovu obitelj”.

Valja reći i kako se Markov otac uglavnom nije pojavljivao u javnosti.

Snimljen je na dočeku Hajduka u Splitu na aerodromu u prosincu prošle godine, nakon pobjede nad Dinamom.

Podsjećamo kako je viujest stigla usred noći uoči teškog gostovanja u sklopu 7. kola SuperSport HNL-a kod Osijeka u Gradskom vrtu.

O nesreći se priopćenjem oglasilo Općinsko državno odvjetništvo:

“Dežurna zamjenica općinske državne odvjetnice u Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu je 28. kolovoza 2022., u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave splitsko-dalmatinske te stalnog sudskog vještaka za promet, provela očevid prometne nesreće koja se dogodila 28. kolovoza 2022., oko 01:22 sati kod Kaštel Sućurca.

Prema do sada prikupljenim podacima utvrđeno je da se osobno vozilo, kojim je upravljao hrvatski državljanin (2002.), kretalo južnom kolničkom, a sjevernom prometnom, trakom brze ceste Trogir-Solin iz pravca zapada u smjeru istoka. Vozač motocikla (hrvatski državljanin, 1966.) kretao se suprotnim smjerom iz pravca istoka (Solin) u pravcu zapada (Trogir).

Došlo je do sudara između prednjeg lijevog dijela osobnog vozila i prednje strane motocikla na sjevernoj prometnoj, a južnoj kolničkoj, traci navedene ceste, na dijelu kolnika brze ceste namijenjene kretanju vozila iz pravca Trogira prema Solinu pri čemu je na mjestu nesreće preminuo vozač motocikla.

Dežurna zamjenica je, nakon očevida, naložila obdukciju tijela smrtno stradale osobe, toksikološko vještačenje sudionika nesreće te izradu prometno-tehničkog vještačenja, nakon čega će u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave splitsko-dalmatinske nastaviti s provođenjem daljnjih izvida radi utvrđivanja svih okolnosti prometne nesreće”, priopćilo je Općinsko državno odvjetništvo u Splitu.