PLJAČKAO BANKOMATE: Uhićen muškarac (50) – s partnerom ukrao više od milijun kuna

Policijska uprava primorsko-goranska uhitila je muškarca (50) osumnjičenog za provale u bankomate, kojeg sumnjiče ga da je s 54-godišnjim hrvatskim državljaninom eksplozijama plina iz plinskih boca provaljivao u bankomate iz kojih su ukrali više od milijun kuna.

U priopćenju PU primorsko-goranske se kaže:

Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske kontinuirano pojačano postupaju radi pronalaska počinitelja kaznenih djela iz različitih domena kriminaliteta u cilju što veće sigurnosti građana i njihove imovine.

Provođenje ovih mjera, te njihovo intenziviranje uoči i za vrijeme blagdana, danas 31. listopada rezultiralo je pronalaskom i uhićenjem 50-godišnjeg hrvatskog državljanina. Riječ je o počinitelju kaznenih djela iz domene općeg kriminaliteta, koji je zajedno s 54-godišnjim hrvatskim državljaninom uporabom plinske smjese izazvao eksplozije i znatno oštetio bankomate iz kojih su otuđili novac u iznosu većem od milijun kuna.

Naime, spomenuta dvojica hrvatskih državljana osumnjičena su za provale u bankomate na području Kraljevice i Kantride u Rijeci, počinjene u ožujku i rujnu ove godine iz kojih su otuđili novac u iznosu većem od milijun kuna. Zahvaljujući brzom, profesionalnom i stručnom postupanju policijskih službenika Sektora kriminalističke policije i I. policijske postaje Rijeka, u rujnu ove godine, nakon provale u bankomat na području Kantride uhićen je 54-godišnji hrvatski državljanin, a isto tako pronađen je i veći dio otuđenog novca, odnosno 954.000 kuna.

U nastavku kriminalističkog istraživanja provala u bankomate na području ove Policijske uprave, kao i potrage za spomenutim 50-godišnjakom, utvrđeno je da su spomenuta dvojica 30. listopada 2018. godine na isti način provalili i oštetili bankomat na području Čavli te otuđili više od 500.000 kuna.

Osim toga, prilikom počinjenja navedenih provala u bankomate koristili su osobna vozila koja su prethodno otuđili i koja su naknadno pronađena.

Danas će uhićeni 50-godišnjak za kojim je bila raspisana tjeralica bit prepraćen u istražni zatvor, a policija ga sveukupno sumnjiči za šest kaznenih djela, i to tri teške krađe i tri kaznena djela neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari.