PLENKOVIĆ S BUDUĆIM PARTNERIMA: Teme – zabrana rada nedjeljom i Zakon o pobačaju

Mandatar Andrej Plenković danas je objedovao sa svojim suradnicima iz HDZ-a, predstavnicima nacionalnih manjina, čelnikom HSLS-a Dariom Hrebakom, predsjednikom HNS-a Predragom Štromarom i prvim čovjekom Reformista Radimirom Čačićem.

Održan je i sastanak na kojem se razgovaralo, kako doznaje N1, o budućoj suradnji u Saboru, a Plenković je otvorio temu i svjetonazorskih pitanja kojima će se Vlada i saborska većina u idućem mandatu morati baviti.

Vrlo brzo pred partnerima u Vladi će biti zakonski prijedlog o zabrani rada nedjeljom, a na čekanju je i Zakon o pobačaju.

Posebno intenzivnu komunikaciju Plenković očekuje baš oko tih pitanja kako bi došli do rješenja kojima će svi biti zadovoljni budući da bi tu manjinski zastupnici kao i liberali mogli imati drukčije stavove od HDZ-a.

Plenković je budućim partnerima ponovio i da nema namjeru širiti vladajuću većinu, posebno ne na način na koji se to radilo u prošlom sazivu u kojem su zastupnici mijenjali klubove i stranke.

Od partnera je zatražio odgovornost i disciplinu kod glasanja u Saboru. Govorilo se i o programu Vlade.

Što se tiče broja ministarstava koalicijski partneri kažu da se o broju i ustroju još uvijek razgovara i da će Plenković konačnu odluku donijeti do sutra ujutro, javlja N1.

Komentiraj