PLENKOVIĆ O OPORBI: Oni nemaju ideje ni o čemu, umreženi su i hoće rušiti Vladu

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković u ponedjeljak je ponovio kako je važno da se rasvijetli afera s plinski biznisom u Ini te odbacio tvrdnje oporbe da je za aferu kriva Vlada i HDZ, rekavši da oporba “udruženo pjeva pjesmice” i u udruženoj operaciji pokušava srušiti Vladu.

Ponovio je stav da je oproba istragu o plinskom biznisu u Ini iskoristila za igrokaz u Hrvatskom saboru s ispitivanjem bivšeg šefa Janafa  Dragana Kovačevića “gdje bi se stvorila nekakva slika i predtekst za rušenje Vlade”.

“To uopće nema nikakve dileme, to je sve orkestrirana operacija i akcija točno jasno vidljivih i prepoznatljivih aktera, samo moramo još vidjeti koliko je ona samo unutarnja, a koliko je i vanjska. To je jedino pitanje o kojem još trebamo malo detaljnije povijesti računa, ali i to ćemo ispitati”, rekao je, kako piše N1.

Oporba je neodgovorna i bez ikakve ideje za hrvatsko gospodarstvo, rješavanje socijalnih i razvojnih pitanja, naglasio je premijer Plenković. Oporba  “ima nekoliko pjesmica – da je HDZ jednako lopovi, kriminalci, banda, zločinačka organizacija”, pri čemu su sada “dodali i novi okvir – izdajnici veleizdajnici, kvislinzi”, dodao je.

“Oni nemaju ideje ni o čemu, jedino o čemu imaju ideju da su umreženi, povezani i da hoće lijepiti etikete nama i rušiti Vladu. Kad ne mogu dobiti na izborima onda hoće kreirati neko ozračje”, rekao je Plenković navevši SDP, Most i Domovinski pokret.

“Prema tome, imamo jednu udruženu operaciju – to nije nikakva teorija urote, samo gledajte što govore i kako govore”, rekao je.

Za razliku od njih, naglasio je Plenković, Vlada je ozbiljna i ima ozbiljne rezultate – gospodarske, socijalne, razvojne, europske, međunarodne. “To je velika razlika i to je taj ključ. Sjest će to ljudima do idućih izbora opet”, zaključio je.

Još jednom se pohvalio mjerama. “Mjere koje koštaju 21 milijardu ne zanimaju ljude. Mi smo im omogućili planiranje, plaće, ulaganje. Omogućili smo mjere koje su važnije od jedne afere za koju će netko odgovorati”, rekao je te dodao da bi građanima te mjere bili važnije da ih mediji spominju u jednakoj mjeri kao aferu s Inom”.