PLENKOVIĆ O AFERI JANAF: Institucije ne dolaze k meni na ispovijest – nema nedodirljivih, nema stranačke iskaznice

“Važno je da javnosti pošaljemo jasne poruke, a ne, kao predsjednik Republike, zbunjujuće poruke”, rekao je među ostalim, govoreći o aferi Janaf, premijer Andrej Plenković.

“Ispada da je problem ako Vlada i policija i pravosudna tijela postupaju po zakonu. Ispada da se jedan dio medijskih i političkih krugova čudi što Vlada postupa po zakonu. Još neki u Hrvatskoj ne razumiju koja je naša politika u borbi protiv kotrupcije, a ona je jasna – nema nedodirljivih. Nema imena i prezimena, nema stranačke iskaznice… koja bi ga eventualno zaštitila ako ima indicija i sumnji da radi protiv zakona”, rekao je premijer, kako piše N1.

“Kome bi bilo više u interesu nego meni da u onom slučaju Varga pukne i da znam na vrijeme, a ne da sve izađe u javnost. Kome bi bilo više u interesu nego meni da u slučaju Rimac da ne puknu mjere baš prije parlamentarnih izbora, i da prije nego što sastavaljam izborne liste znam da će tri mjeseca kasnije netko završiti u pritovru”, kaže Plenković.

“Institucije imaju otvorene ruke da rade samostalno, a ne da dolaze na ispovijest k meni. Bit je da se korupcija iskorijeni”.