PLENKOVIĆ IZ VUKOVARA: O HOS-u, pozdravu “Za dom spremni”, nedolasku SDSS-a…

Nesuglasice naših političara oko spornog plakata u povodu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, toga tko će predvoditi Kolonu sjećanja i tko će joj prisustvovati, a tko ne, posljednjih su dana nažalost zasjenile važnost same obljetnice.

Izvor: Media servis

A hrvatske političke ličnosti ni danas nisu ostale bez komentara.

Ni obilježavanje Dana sjećanja nije prošlo bez superlativa o Vladi i spominjanja napora koje je napravila za Grad Vukovar. Premijer Andrej Plenković istaknuo je ulaganja trenutne Vlade u ovaj Grad.
“Razvija se i ulaže se u Vukovar i svaka vlada, a naša posebno ovih nekoliko godina, učinila je maksimalne napore i kada je riječ o ulaganjima u komunalnu infrastrukturu, obrazovanje, zdravstvo, školstvo. Mislim da smo zajedničkim snagama napravili velike napore.”

Kolonu sjećanja ove su godine predvodili pripadnici hrvatskih obrambenih snaga, što je prethodnih izazvalo podjelu u javnosti. Plenković o HOS-u:

“Svi hrvatski branitelji zaslužuju poštovanje, i pripadnici HOS-a su branili Hrvatsku. U konačnici to smo rekli nebrojeno puta, to smo rekli i u zakonskom okviru, to smo rekli i poštovanjem prema svim hrvatskim braniteljima. Ono što je najvažnije Vukovar ne smije biti mjesto podjele nego mjesto zajedništva i svi su u Kolonu dobrodošli.”

O pozdravu ‘za dom spremni‘ imao je ipak oštriji komentar.

“Tu temu smo već apsolvirali i limitirali na ono što je bilo 91., a ove druge konotacije su neprihvatljive ištetne u konačnici Hrvatskoj. Ja se nadam da velika većina hrvatskih građana to zna i shvaća.”

Premijer je komentirao i nedolazak predstavnika SDSS-a, koji su se na taj čin odlučili nakon što je Domovinski pokret najavio da će formirati živi zid kako bi Milorada Pupovca i druge, spriječio da u Dunav bace vijenac kao prijašnjih godina.

“Mi smo kao partneri razgovarali o svim okolnostima. Oni su donijeli odluku koju su jučer komunicirali, koju mi respektiramo.”

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!