PJEVAČICA PISALA PREDSJEDNICI: Zbog kanabisa ću prekršiti zakon – evo što kaže Kolinda

Bivša članica grupe Feminnem Nika Antolos (29) napisala je nedugo pismo predsjednici Kolindi Grabar Kitarović, u kojem je progovorila o svojoj borbi s multiplom sklerozom.

Poslala je apel predsjednici da se legalizira ulje kanabisa za pomoć oboljelima od ove bolesti, koje im pomaže u olakšavanju simptoma.

Pismo na Instahramu, koje je potom poslala i mailom, glasilo je: “Bok, ja sam Nika, mama prelijepe djevojčice Sienne i uskoro ću možda prekršiti zakon. Naime bolujem od multiple skleroze i više mi se nekako ne trpi konstantne nagle bolove cijelim tijelom, vrtoglavice, konstantni umor… Sia me moli da se igramo lovice, ali ja nemam snage. A s obzirom na to da medicinsko ulje kanabisa (u pravoj čistoj formi i dozama) u ljekarnama niti postoji niti nosi normalnu cijenu, primorana ću očito biti odlaziti u Sloveniju i ilegalno kupovati isto.

Najmanje od svega što trebam uz takvu diagnozu jest stres koji osjećam na samu pomisao da nešto ilegalno radim, i to još dok me dijete doma čeka. Ali još gore me preplavi na pomisao da me Sia gura u kolicima dok ja pomalo u bolovima gasnem… Hrvatska, bilo bi lijepo kad bi moje šlapice prošle bez kršenja zakona i šuljanja po bolnicama, kad bi samo mirovale kraj kauča u mom dnevnom boravku. Nema vremena. Nema jednom niti bit će već. Ja, kao i 6000 ljudi u RH hoćemo pomoć sada. Mi sada živimo. Dopustite nam da se liječimo ili si bar pomognemo LEGALNO.”

Sada je došao odgovor Predsjednice, koji je Nika objavila na Instagramu:

“Poštovana gospođo Antolos, prije svega, dopustite mi izraziti iskreno suosjećanje zbog Vašeg zdravstvenog stanja. Primila sam Vaše pismo i u potpunosti razumijem Vašu situaciju, koju posebno teškom čini Vaše majčinstvo i Vaša opravdana i razumljiva želja da svojoj djevojčici pružite svu pažnju koju ona traži i zaslužuje. Nažalost, u Hrvatskoj je puno osoba koje pate od raznih bolesti koje ih postupno onemogućuju u svakodnevnom životu i nose sa sobom tešku fizičku bol. Stoga nastojim u potpunosti sagledati problem o kojem govorite i potrebu da se svima vama olakša situacija. Pritom podsjećam na činjenicu da predlaganje ili izmjene zakona nisu u nadležnosti Predsjednice Republike. No nastavit ću pratiti ovaj problem i u skladu sa spomenutim ovlastima nastojati pridonijeti pronalaženju rješenja u odnosu na odgovorna državna tijela i u skladu s komparativnom praksom modernih i razvijenih država. Ukoliko imate potrebu osobno iznijeti odgovarajuće podatke ili činjenice, uvijek ste dobro došli u mojem uredu. S poštovanjem.”

Potom je Nika obavijestila prijatelje i fanove:

“Stigao mi je odgovor predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i gospodina Kujundžića, točnije ministarstva zdravstva. Od srca Vam hvala @predsjednicarh što ste odgovorili posebno napisanom porukom, a ne kopijom te srcem poslušali naš vapaj. Hvala u ime svih nas koji se nadamo izmjeni zakona u svrhu poboljšanja zdravlja i kvalitete života… Pratiti ću i nadalje javno sve što se događa, nastaviti iznositi činjenice i vikati ,’problem’ kad on jest. Čekamo kvalitetno koncentrirano ulje u ljekarnama po prihvatljivim cijenama, u suprotnom nećemo smatrati problem riješenim. Imamo pravo tražiti od svoje vlade da vlada za dobrobit svoga naroda i to je sve sto i činimo. Hvala…”

View this post on Instagram

Stigao mi je odgovor predsjednice Kolinde Grabar Kitarovic i gospodina Kujundžića,točnije ministarstva zdravstva. Od srca Vam hvala @predsjednicarh sto ste odgovorili posebno napisanom porukom,a ne kopijom, te srcem poslušali nas vapaj. Hvala u ime svih nas koji se nadamo izmjeni zakona u svrhu poboljšanja zdravlja i kvalitete života.. Pratiti ću i nadalje javno sve sto se događa,nastaviti iznositi činjenice i vikati ,,problem” kad on jest. Čekamo kvalitetno koncentrirano ulje u ljekarnama po prihvatljivim cijenama, u suprotnom nećemo smatrati problem riješenim. Imamo pravo tražiti od svoje vlade da vlada za dobrobit svoga naroda i to je sve sto i činimo. Hvala… ♥️ . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ________________________________________________________ #freehuanito #freetheplant #cannabisoil #odustajanjenijeopcija

A post shared by ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀ ➖𝙽𝚒𝚔𝚊 𝙰𝚗𝚝𝚘𝚕𝚘𝚜➖ (@____nika_antolos____) on

Komentiraj