PISALI PREDSJEDNIKU: Gotovina i još pet generala traže pomilovanje za Perkovića i Mustača

Nekoliko hrvatskih generala, na čelu s generalom Antom Gotovinom, poslalo je molbu predsjedniku Zoranu Milanoviću u kojoj traže pomilovanje Zdravka Mustača i Josipa Perkovića, bivših obavještajaca jugoslavenske tajne policije UDBA-e. 

Pismo je objavio RTL, a potpisnici su šestorica generala iz Domovinskog rata: Ante Gotovina, Ivan Čermak, Pavao Miljavac, Ljubo Ćesić Rojs, Marinko Krešić i Davor Domazet Lošo.

Pomilovanje za Mustača i Perkovića traže zbog, kako navode, njihovih zasluga u uspostavi Republike Hrvatske i doprinosa u Domovinskom ratu.

“Dvojica vrlo zaslužnih ljudi za obranu RH nalaze se na izdržavanju kazni koje su proizašle kao direktna posljedica pogrešne odluke sudaca Vrhovnog suda i neusklađenosti njemačkih i hrvatskih zakona vezano za kaznu i prava na uvjetni otpust.

Ova nepravedna situacija u kojoj su se našli brigadir Josip Perković i brigadir Zdravko Mustač ne može se razriješiti redovnim pravnim mehanizmom.

Zato vas, gospodine predsjedniče, molimo da vi sanirate nepravedne posljedice za naše suborce, u okviru Vaših zakonskih i ustavnih ovlasti”, navode u pismu.

U međuvremenu, Ćosić je svoj potpis povukao, potvrđeno je Dnevniku Nove TV.