PIRAMIDE USPJEHA: Inženjerka Marijana Ćiško osmislila revolucionarni dezinficijens Genox

Ponekad se ne prihvaćaju najbolji proizvodi samo zato jer su iz vlastite zemlje, pa se tako Marijana Ćiško, diplomirana inženjerka molekularne biologije godinama bori da postigne uspjeh u poslovanju.

Piše: Dana Anders

Najveća podrška u poslu i životu joj je suprug i suradnik Antonio Čulina, inače poznat i kao vrsni muzičar. A inženjerka Ćiško stvorila je mnoge proizvode – danas je posebno važan dezinficijens GENOX.

Upoznala sam ih prije više godina kada smo pokušavali prodrijeti sa proizvodima GENOLL I GENOX na europsko tržište.

S današnjim stanjem ove katastrofe, virusom Covid- 19 , i svim našim potrebama postali su neizbježan proizvod na tržistu Hrvatske. Riječje o proizvodu velike kvalitete – neotrovan je za ljude i životinje, a ima ogroman učinak.

Genox je različit od drugih sredstava i nema u njemu alkohola pa stoga i ne hlapi. Koristimo ga prvenstveno, jer ne škodi okolišu, a ubija veliki broj bakterija i virusa satima nakon uporabe, pa se može prilagoditi potrebama dječjih vrtića, bolnica, domovima za starije i nemoćne, ali ponajviše u prehrambenoj industriji. Civilna zaštita, carina, tvornice hrane, hoteli, velike i male firme već su prihvatili taj proizvod, a testiran je i sa super rezultatima i na poljima pšenice.

Jednog dana neće nam trebati pesticidi, koji ubijaju sve, jer Genox dozvoljava da bez ostećenja prežive kukci i leptirići. I to je taj pravi nevjerojatan uspjeh. Sve je ekološko, testirano i dokazano.

genox

Testiranja su provedena i na vinovoj lozi i tu su postignuti ogromni rezultati. GENOX su prihvatile mnoge poslovne kuće kao neizbježan dezinficijens, primjerice PIK Vrbovec.

Croatia Airlines je GENOX iskoristio u svoje svrhe, pa već odavna nude svojim putnicima dezinfekcijske maramice s GENOX-om.

A sve to zahvaljujući tome što  se Marijana Ćiško godinama borila i ustrajala u svojim nadama. Kao inžinjerka molekularne biologije poznavala je mehanizme dezinficiranja i posvetila se tom poslu, kako bi stvorila proizvod bez opasnosti za okoliš i ljudsko tijelo. Skromno tvrdi da sama ništa novo nije smislila, već iskoristila poznato, samo je dobrano prilagodila proizvod i ponovo razvila sve od početka do kraja.

genox a

 

Njezin parner joj je bio nejveća podrška. Antonio je dodatno radio kao glazbenik i sve uložio u napredovanje svoje supruge i njenih ideja. Čvrsto je vjerovao u Marijanu.

Iskoristila je svoje znanje u tehnološkom postupku i tako je stvorila proizvode koje možemo koristiti u svim sferama našeg života.

U medicini je sterilizacija jedan od onih vrlo važnih postupaka, pa se tako njihovi proizvodi već duže vrijeme koriste i u bolnicama.

U ovom momentu pandemije posao je eksplodirao. Traži se njihov Genox jer na tržistu nedostaje alkohola, a Genox je bez njega.

Firma posjeduje sve dozvole i državne certificate. Odradili su sva testiranja u hrvatskom akreditiranom laboratoriju.

Dobivene su i njemačke dozvole. Insitut za riziko je izdao posebnu dozvolu (BfR- Bundesamt für Risikobewertung).

Genox je bezbojna tekučina. Nije toksičan i nakon uporabe u potpunosti je biološki odstranjiv. Miriše lagano na hipokloritnu kiselinu.

Koristi se za zaštitu zdravlja u domaćinstvu, na random mjestu, kod sporta i slobodnih aktivnosti.

U industriji se koristi kao zaštita i dezinfekcijski proizvod. Ovdje je posebno važno naglasiti da ga je WHO – Svjetska zdravstvena organizacija preporučila za čišćenje vode.

Moze produžiti i vrijeme trajanja hrane. Stoga je za razmisliti da ga se više koristi kod poljoprivrednih proizvoda.

Genox je najsigurniji dezinficijens u medicini. Čisti vodu, koristi se kod sterilizacije medicinskog materijala, uništava biofilm (s kolonijom bakterija), viruse, i dosta toga još. Uz to uništava i naslage plijesni. I sve to bez da sadrži klor.

Tim proizvodom možemo čistiti vodovodne cijevi i tako stitimo prirodne resurse, jer ne koristimo ogromne količine teskih kemikalija. To su velike uštede vode. Uz to treba napomenuti da se i edukativno puno usteđuje, jer svi koji koriste te proizvode više ne rade s kemikalijama.

Komentiraj