PIJAN ZA VOLANOM: Izazvao sudar četiri vozila i smrt vozačice (61)

Sinoć se na području Kastva oko 21 sat dogodila prometna nesreća u kojoj su sudjelovala četiri osobna vozila i smrtno je stradala 61-godišnja hrvatska državljanka.

U priopćenju PU primorsko-goranske dalje se kaže:

Očevidom je rukovodio zamjenik općinske državne odvjetnice i utvrđeno je da je nesreću izazvao 44-godišnji hrvatski državljanin koji je pod utjecajem alkohola upravljao osobnim vozilom, riječkih registracijskih oznaka, na ŽC 5021 u mjesto Žegoti na Kastvu.

Naime, dolaskom u nepregledni zavoj je nepropisno pretjecao drugo osobno vozilo te pri tome udario u osobno vozilo iz suprotnog smjera, a kojim je upravljala 61-godišnja hrvatska državljanka. Od jačine udarca vozilo 61-godišnjakinje se odbilo unazad, udarilo u osobno vozilo kojim je upravljala u istom smjeru 50-godišnja hrvatska državljanka, a potom je odbačeno i u betonski ogradni zid obiteljske kuće.

Vozilo 50-godišnjakinje se također od jačine udarca zarotilo i udarilo u osobno vozilo kojim je upravljala 37-godišnjakinja, a koje se nalazilo kod znaka za zaustavljanje ispred raskrižja sporedne i glavne ceste.

U nesreći je 61-godišnjakinja preminula na mjestu događaja, a 44-godišnjaku i 50-godišnjakinji je pružena liječnička pomoć u KBC Rijeka gdje su vozaču dijagnosticirane teške, a vozačici lakše ozljede.

Zbog izazivanja prometne nesreće pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,13 promila, po završetku kriminalističkog istraživanja protiv 44-godišnjaka je podnesena kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu za počinjenje kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.