PETROV O PLENKOVIĆU: Sklon je ljepljenju etiketa – trebao bi prvo pogledati u Remetinec

Gostujući na N1 televiziji Božo Petrov, čelnik Mosta. komentirao je i premijera Andreja Plenkovića koji je oporbu nazvao “karijesovim mališanima”.

Petrov mu je odgovorio: “On je sklon lijepljenju etiketa. Trebao bi prvo pogledati u svoj prvi red zastupnika i ministara, pa onda u Remetinec, pa onda u nas. On je zadnji koji je pozvan nekome lijepiti etikete”.

Petrov za N1 nastavlja: “Ono što njega boli je njegov politički poraz. On je iskoristio i Ukrajinu i Ukrajince za svoje političke bodove. Kada vam netko u sred svog nastojanja da ponizi Sabor i makne sve demokratske kontrolne mehanizme koji omogućuju da Hrvatska ne bude diktatura nego parlamentarna demokracija, on to odluči sve poništiti i na silu gurati prijedlog koji je trebao ići potpuno drugim putem. I u tom nastojanju kaže da je ovo za njega “win win” situacija.

To znači da si javno rekao da tebi nije stalo. ni do obuke Ukrjainaca. ni do ukrajinskog naroda nego do svojih političkih bodova. I onda ćeš mi ti objašnjavati da si ti na pravoj strani povijesti. Ne, ti si jedan politički profiter koji gleda svoju karijeri. Vidite, može se na osobnoj razini vrijeđati, ja nisam tome sklon. Zato mu i kažem prije nego sljedeći put odluči na osobnoj razini se obračunavati sa saborskim zastupnicima, neka pogleda svoj klub i neka pogleda Remetinec.”