PERNAR O ISTANBULSKOJ: Ona neće pomoći – između siromaštva i batina žene biraju batine

ivan pernar

Ovih dana vodi se prava politička bitka i iznose razni stavovi oko ratifikacije Istanbulske konvencije, koja je unijela i razdor unutar vladajućih, posebno HDZ-a, gdje su neki poput Davora Ive Stiera pisali i pisma zašto su protiv.

Svoj pogled na Istanbulsku konvenciju dao je i saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar, koji ističe kako ona neće ništa promijeniti, posebno ne u zaštiti žena od nasilja.

Na Facebooku je Pernar pojasnio i zašto neće glasati, odnosno zašto će izaći iz Sabornice kada bude glasovanje o tome.

Ovo je njegova objava:

Ne zanima me Istanbulska konvencija, kao ni križevi u školama, ćirilica na pločama, definicija braka, ploče “za dom spremni” itd.

Zanima me bolji život za naše građane, monetarna reforma, izmjena ovršnog zakona u korist ovršenika, prestanak sluganskog odnosa prema Briselu, manji PDV, legalizacija konoplje itd.

Ova demagoška i ideološka prepucavanja prepuštam onima koji nas zadnjih 25 godina vuku u propast i zbog kojih mladi nestaju iz zemlje.

Što se tiče stranke Živi zid ona nema stav po tom pitanju jer nismo ideološka stranka, svaki naš zastupnik će glasati po svojoj savjesti. Ja ću osobno izaći iz Sabornice kad se bude glasalo o tome.

Potom je Pernar u novoj objavi još pojasnio:

Glavni razlog zašto žene pristaju na život s nasilnicima i luđacima nije u tome što nije ratificirana Istanbulska konvencija, nego to što nisu ekonomski neovisne.

Da vlada poveća plaće ženama (i muškarcima), a smanji poreze i kamate, više bi učinila za žene koje trpe nasilje nego bilo kakva konvencija o zaštiti žena koja će ionako biti mrtvo slovo na papiru, odnosno neće ništa promijeniti u praksi jer će Mara Tomašević opet na kraju povući prijavu i odbiti svjedočiti protiv muža budući da ekonomski ovisi o njemu.

Bez ekonomske neovisnosti žene (pojedinca) nema niti prestanka nasilja nad ženom koja to trpi jer bi u suprotnom mogla postati beskućnik.

Između batina i siromaštva, žene radije biraju batine i psihičko ponižavanje, to je razlog zašto im ova konvencija neće pomoći.

Razlog zašto žene trpe nasilje nije u tome što Istanbulska konvencija nije ratificirana, nego to što nemaju kune u džepu!!

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/pernari/posts/2027884384204001″ bottom=”30″]

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/pernari/posts/2027896910869415″ bottom=”30″]

Komentiraj