PERASOVIĆ DOBIO OTKAZ: Hrvatski košarkaški trener ostao bez posla

POTRAGA ZA IZBORNIKOM: Klub ne pušta Perasovića, hoće li na klupu Spahija?! Hrvatski košarkaški trener Velimir Perasović dobio je otkaz u Anadolu Efesu.

Ugledni hrvatski stručnjak očigledno je platio visoku cijenu neuspjelu slaganju momčadi odnosno tome što neki dovedeni igrači (Ledo, Adams pa i McCollum) nisu igrali u skladu s očekivanjima, a dogodio mu se i peh da sve donedavno nije mogao računati na najboljeg Efesova igrača tamnoputog Derricka Browna i da se, vrlo brzo po dolasku, ozlijedio i Justin Doellman. Večernji list piše, da je za razliku od ove, prošle sezone Perasović sa svojim Efesom jako dobro brodio Euroligom. Štoviše, u četvrtfinalu tog natjecanja imali su efesovci i meč-loptu za plasman u finale, ali u petoj utakmici izgubili od kasnijeg euroligaškog finalita Olympiacosa.

Za razliku od Perasa, koji je ovaj otkaz primio prilično mirno (treneri su na to naviknuti), dvojica preostalih Hrvata u tom klubu zacijelo nisu nimalo sretni s ovom odlukom. A to su branič Krunoslav Simon i pomoćni trener Tomislav Mijatović koji je u ovom velikom turskom klubu još od 2010. i prvog Perasovićeva angažmana na Bosporu.

 

 

Komentiraj