PENAVA O NAPADIMA ZBOG PLAKATA: Sramotno je jedini odgovor i ostavka ministra Medveda

Na dan kad se sastaje Vijeće za domovinski pijetet koje bi trebalo raspravljati o obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava osvrnuo se na reakcije vladajućih na njegov prijedlog plakata za Dan sjećanja kao i na najavu da će kolonu predvoditi HOS-ovci.

Izvor: Mdia servis

‘‘Sramotno je jedini normalan odgovor i ostavka ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda. Vidjeli smo kako su skočili na ovogodišnji plakat i Tomo Medved i Plenković i svi ovi. To im je glavna preokupacija ovih dana. Ja se pitam kakvi su oni ljudi kad im 2717 naših poginulih sugrađana nisu preokupacija‘‘.

Medvedovu ostavku traži jer tvrdi da radi pritisak na pripadnike HOS-a i zbog manipulacija izjavama majke Jeana Michela Nicoliera. Još jednom je uputio kritike aktualnoj državnoj vlasti zbog neprocesuiranja ratnih zločina. Podsjetio je da su Grad Vukovar i Centar dr. Ivana Šretera podnijeli kaznenu prijavu protiv 51 odgovorne osobe.

‘‘Nitko nas nije usporio ni u jednom milimetru činjenično kroz argumente, da ne iznosimo istinu i da nismo u pravu. Pet godina, prođe još pet godina na onih 25 prije i dalje smo u pravu i dalje gospoda ništa ne poduzimaju. Ali smeta ih sada Jeana Michela, smeta iz HOS i to smeta, ali ne smetaju ih ratni zločinci koji su sravnili jedan grad sa zemljom u čemu imamo snimke‘‘.