PAVIČIĆ VUKIČEVIĆ: O kandidaturi za gradonačelnicu sljedeći tjedan

Jelena Pavičić Vukičević , koja vodi grad Zagreb nakon smrti gradonačelnika Milana Bandića u parku u Ukrajinskoj ulici u Novom Zagrebu posadila je stablo japanske trešnje i time se pridružila akciji sadnje stabala “Tjedan kolektivne sadnje stabala u Hrvatskoj 2021.” koju organizira Udruga “Zasadi stablo, ne budi panj”.

Na toj lokaciji, u parku u Ukrajinskoj ulici, danas je posađeno 30 stabala raznovrsnog drveća.

“Fascinirao me podatak da jedno stablo može godišnje proizvesti kisika koliko je potrebno za jednu četveročlanu obitelj”, istaknula je Pavičić Vukičević.

Rekla je da u blizini parka u Ukrajinskoj ulici živi puno ljudi te vjeruje da će sadnjom stabala pomoći kvaliteti zraka, čišćem okolišu i kvaliteti njihovog života.

“Imamo balkone, terase, možda i neku okućnicu. Sve ono što zasadimo, sve ono što proizvodi kisik na neki način smanjuje emisiju CO2 plinova i doista je uloga svakog od nas da pomognemo našoj planeti da ponovno prodiše i da pomognemo našoj djeci da žive u čišćem okolišu”, istaknula je Pavičić Vukičević.

Novinari su ju i danas pitali je li se odlučila za svoju kandidaturu, hoće li se kandidirati za gradonačelnicu Zagreba, a ona je ponovila da će se o tome idući tjedan razgovarati u njezinoj stranci Bandić Milan 365 – Stranci rada i solidarnosti (BM 365).

“Idući tjedan ćemo održati određene sastanke stranačkih tijela i bit ćete doista o svemu obaviješteni na vrijeme”, istaknula je Pavičić Vukičević, prenosi N1.

Na pitanje postoji li možda mogućnost da podrže kandidata neke druge stranke, je li to opcija, Pavičić Vukičević rekla je da je odgovor isti.

“Odgovor je isti. Idući tjedan, stranački sastanci, dogovor na tijelima stranke i sasvim sigurno na vrijeme i kvalitetna informacija predstavnicima medija”.